Papazlar kızıp kiliseyi yakmaya karar verdi

Mundare Belediyesi’nin ¨Ya onarın bakımın yapın veya biz yıkalım, fakat yıkım masrafını da siz ödersiniz!¨ deyince papazların kundakçılığı tutuverdi.

Kanada’nın Alberta Eyaleti başkenti Edmonton’a yakın mesafedeki küçük Mundare kentindae bulunan Spaca Maskolyk Ukrayna Katolik Kilisesi uzun zamandan beri bakım istiyordu. Fakat, 100 yaşındaki tarihî kilise için kimsenin eli cebine gitmiyor, dolayısıyla kilise binası harap vaziyette virâne duruyordu.

En sonunda Mundare Belediyesi bir teftiş gönderip ¨Bu bina her ne kadar kilise olsa da, bu hâliyle böyle duramaz, tehlike arz ediyor, ya tamir edin yahut biz yıkalım, fakat biz yıkarsak dozer parasını ve hafriyat bedelini fatura ederiz¨ dedi.

Bunun üzerine ¨Bana yaramayan kiliseyive papazını ben ne yapayım!¨ diyen Ukraynalı Katolik papazlar, ¨Biz de kiliseyi yakarız, külünü havada savururuz, yetti canımıza¨ dedi.

Kiliseyi yakmak için Edmonton İtfaiyesi’nden de yardım isteyen papazlara, şimdi güvenlik çemberi altında kilise yakma çareleri gösterilecek. Bu durumda, yakında TV ekranları, kent ortasında yakılan bir kilise görüntüsüyle haber geçecek görünüyor. İtfaiye Şefi Randy Simens’in ¨Biz yangın söndürmeyi de biliriz, yangın çıkartmayı da, siz hele hiç telaşlanmayın¨ demesi üzerine papaz efendiler rahatladı ve başlarına dert olan virâne kiliseden kurtulacakları için sevinmiş göründüler.

1547580cookie-checkPapazlar kızıp kiliseyi yakmaya karar verdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.