‘Para karşılığı seks cezalandırılsın’

Haber, Spelman’ın kuzey ülkelerindeki modeli önerdiğini belirtiyor. Buna göre seks karşılığında para alan kişi suçlu sayılmıyor fakat sekse karşılık para ödeyen kişi cezalandırılabiliyor.

Gazetede, pek çok seks işçisi örgütün buna eleştirel yaklaştığı belirtiliyor. Örgütler, cezalandırmanın bu alışverişi yerlatına iteceği itirazında bulunuyor ve bu durumun seks işçilerine güvenlik sorunu yaratabileceğini söylüyor.

Haberde, Emniyet Müdürleri Örgütü’nden bazı kişilerin verdiği rakamlar da yer alıyor. Buna göre İngiltere ve Galler’deki 30 bin seks işçisinin 17 bininin göçmen. Bu kadınların 2,600’ünün kaçırılarak fuhuşa sürüklendiği, 9,200 kadarının ise çok zor durumda olduğu belirtiliyor.

Gazete, kuzey modelini öngören bir yasanın Fransa’da yürürlüğe girdiğini, Kuzey İrlanda’da, Finlandiya’da ve Kanada’da ise mecliste görüşüldüğünü yazıyor.

Haber, Avrupa Parlamentosu’nun bu konuda bağlayıcı olmayan bir genelge yayımlandığını ve ülkeleri para karşılığı seksin cezalandırılmasını teşvik ettiğini de belirtiyor.

1416590cookie-check‘Para karşılığı seks cezalandırılsın’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.