‘Para verelim de gidin’

Sığınma başvuruları reddedilen adaylar ve yasadışı göçmenler gönüllü olarak İngiltere’yi terketmeye ikna etmek için hükümet üç bin sterlinlik yeni bir teşvik paketi vermeyi öngörüyor. Buna göre dört kişilik bir aile 6 ay içinde ülkeyi terketme söze vermesi durumunda 8 Bin Sterlin nakit ve yeni iş kurmaları için de 4 bin Sterlin’lik meslek eğitim kursu ve eğitim desteği sağlamış olacak…


Ülkeden altı ay içinde çıkması istenen 3 bin yasadışı sığınmacının hepsi öneriyi kabul etme durumunda bunun maliyeti 6.2 milyon Sterlin olacak. Ayrıca hükümet bütün seyahat harcamalarını da üslenecek.


Hükümete göre; bu kişilerin zorla ülkeden çıkarılması için gereken düzenlemeler halen kişi başına 11 bin sterline mal oluyor. Hükümet bu uygulamayla yasal olarak ülkeden çıkışı istenmiş sığınmacı adaylarına İngiltere’de bulunduğu süreçte ödediği işsizlik ve konut ödeneklerine kadar pek çok sosyal yardım ile sığınmacı merkezleri ödeneklerinden tasarruf sağlamış olacak.


Aralık ayından önce sığınma talebinde bulunmuş göçmen adaylarına, yılın ilk ayı için “para verelim de gidin” projesi için pilot uygulama yapılacak.


Göçmen İşleri’nden Sorumlu Müsteşar Tony McNulty hükümetin yeni uygulamaya ilişkin bilgi paketinin milletvekillerine dağıtıldığını açıkladı. McNulty, para karşılığı ülkeden ayrılmak isteyenlere söz verilen para nakit olarak ellerine verilmeyeceği, 12 ay içinde kendilerine havale edileceği söyledi…


Müsteşar ayrıca 2004-5 arasında yapılan benzer bir uygulamada 2 bin 783 bekar erkeğin uygulamayı kabul ettiği vu bunların 244’ünün de 18 yaş altında olduğunu belirtti.


İşişleri Bakanlığı Kesin Dönüş Masası Sekreteri Sir John Gieve de yeni uygulamayla söz verilen ödeneğin artırılmasının bazı sığınmacı adaylarının geri getirici cazibede olduğunu öne sürdü.

787030cookie-check‘Para verelim de gidin’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.