Paraguay'a sol geldi

Başkent Asuncion’da bir stadyumda düzenlenen yemin törenine binlerce Paraguaylı’nın yanısıra aralarında Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez ve Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva’nın da bulunduğu 8 Latin Amerika ülkesinin liderleri de katıldı.

Paraguay’ın yeni lideri Fernando Lugo’nun sol eğilimli olduğu biliniyor. Lugo, bunun ilk ipuçlarını yemin töreninde yaptığı konuşmada verdi. Fernando Lugo, ekonomideki devlet kontrolünü azaltacağını söyledi ancak yoksullara, özellikle çiftçilere de mesajı vardı. Yeni devlet başkanı, adaletsiz toprak dağılımını değiştireceğini ve toprak reformu yapacağını müjdeledi.

Devlet başkanlığı maaşını bağışlayacağını açıklayan Lugo, devlet başkanlığı konutunda oturmak istemediğini de belirterek kalabalıktan bol alkış aldı.

Güney Amerika’nın 6 milyon nüfuslu yoksul ülkesi Paraguay Dünya Şeffaflık Örgütü’nün yolsuzluk sıralamasında başa güreşiyor. Yukarıdan aşağıya sıralandığında 180 ülke arasında 138. sırada yeralıyor. Yolsuzluklar 61 yıldır ülkeyi yöneten Colorado Partisi’nin eski papaz yeni devlet başkanı Fernando Lugo’ya bıraktığı en önemli miras olarak görünüyor. Yemin töreninde sade giysisiyle dikkat çeken Lugo yeni bir sayfa açtıklarını söyledi. Lugo, yemin töreninde “Hırsızlara karşı acımasız olacak , bugün Paraguay tarihinde yeni bir sayfa açıyoruz” dedi.

1176750cookie-checkParaguay'a sol geldi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.