‘Paraları sıfırla’ rekor kırdı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında 17 Aralık’ta geçtiği iddia edilen ‘evdeki paraları sıfırla’ konuşmalarının Youtube’da görüntüleme sayısı rekor kırdı. Sadece 24 Şubat akşamı Youtube’a yüklenen ilk kaydın görüntüleme sayısı 4 milyon 700 bini buldu.

Farklı farklı kullanıcılar 20-25 ayrı video daha yükledi. Bu kayıtlarla birlikte telefon görüşmelerini Youtube’da dinlenme sayısı 5 milyonu aştı. Videoyu üretip internete yükleyenler, ceplerini de doldurdu. Youtube’a video yükleyen yaratıcılar bin tıklama için 20 dolara kadar ücret alıyor. Dolayısıyla Başbakan ve oğlunun yaptığı iddia edilen telefon görüşmelerini içeren videolar sayesinde girişimcilerin kazandığı para 100 bin doları aştı.

24 saatte zirve yaptı

Başbakan ve oğlu ile gerçekleştirdiği iddia edilen 17 Aralık konuşmaları dünya ve Türkiye listesinin günlerdir ilk sırasında yer alan Katy Perry’nin Dark Horse adlı klibinden daha fazla tıklandı. Yüklendiği andan itibaren ilk 24 saatte Türkiye’de Yotube’da izlenen en popüler videolar arasında ilk sıraya oturdu. Dosya indirmeden veri akışı ile sayısız konuda videoların paylaşıldığı siteler hızla yaygınlaştı. Video paylaşanlara tıklandıkça para kazandıran bu videolar bir sektör halini aldı. YouTube, 2007’den bu yana en popüler amatör içeriği yaratan 20 bin yapımcıya milyonlarca dolar ödendiğini açıklamıştı.

Öte yandan, girişimciler dilerlerse videolarına reklam da alabiliyor. Mehtap Özcan ERTÜRK / SÖZCÜ

1411620cookie-check‘Paraları sıfırla’ rekor kırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.