‘Paralel yapı’ operasyonu: Gözaltındakilerin sorguları sürüyor

Tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen 49 kişinin ise mahkeme sorguları bugün devam ediyor.

Avukatların verdiği bilgiye göre, 49 kişinin tamamının nöbetçi mahkemedeki sorguların bitmesinin ardından haklarındaki karar açıklanacak.

Sanık avukatları sorguların henüz bir kısmının tamamlandığını, devamının bayram günlerine uzamasını beklediklerini söylediler.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı operasyon günü yaptığı açıklamada iki ayrı suçlamayla iki ayrı operasyon yürütüldüğünü açıklamıştı.

Tutuklananlar arasında Ali Fuat Yılmazer de varAçıklamaya göre zanlıların 76’sı, 2010’da başlayan Selam-Tevhid soruşturması kapsamında Başbakan, bakanlar ve MİT Müsteşarı’nı dinleyerek casusluk yaptıkları suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

Bu soruşturma kapsamında gözaltına alınanların 26’sı serbest bırakılırken, aralarında Terörle Mücadele Şubesi’nin eski Müdürü Yurt Atayün’ün de bulunduğu 49 kişi tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Başsavcılığın yaptığı açıklamadaki ikinci operasyonda ise 39 kişi gözaltına alınmıştı. Bunların 19’u serbest bırakılırken, aralarında eski İstanbul istihbarat şube müdürü Ali Fuat Yılmazer’in de bulunduğu 20 kişi tutuklandı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, emniyet istihbarat şubede görevli kişilerin milletvekili, hakim, basın mensubu ve üst düzey bürokratları ‘yasadışı dinlemeler’ yaptıkları şüphesiyle gözaltına aldıkları belirtilmişti.

Şüpheliler, sanıklar ve avukatları ise haklarındaki iddiaları reddediyor

Rengin Arslan

BBC Türkçe

1425410cookie-check‘Paralel yapı’ operasyonu: Gözaltındakilerin sorguları sürüyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.