Paris’te polise silahlı saldırı: Bir polis hayatını kaybetti

Fransa’nın başkenti Paris’te ünlü Champs Elysees Bulvarı’nda polise silahlı saldırı meydana geldiği, bir polisin hayatını kaybettiği, iki polisin ağır yaralandığı belirtiliyor. Bir saldırganın öldürüldüğü bildirildi.

Reuters haber ajansı, bir polis kaynağına dayandırdığı haberinde ikinci polisin de hayatını kaybettiğini duyurdu. Ancak İçişleri Bakanlığı bu iddiayı yalanladı.

Saldırı, yerel saatle 21:00 civarında, Pazar günü gerçekleşmesi beklenen cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylar televizyonda son konuşmalarını yaparken meydana geldi.

Olayın “terör saldırısı” ihtimali olması üzerinde duran polis, Champs Elysees Bulvarı’nı boşalttırdı.

Bölgedeki metro istasyonunun da kapatıldığı ve bulvar üzerinde helikopterlerin uçtuğu belirtiliyor.

‘Saldırının nedenini söylemek için erken’

BFM TV’ye konuşan İçişleri bakanlığı sözcüsü Pierre Henry Brandet, bölgeye arabasıyla gelen saldırganın aracından inip polis aracına ateş açtığını, koşarak kaçmaya çalışırken polis tarafından vurularak öldürüldüğünü söyledi. Sözcü, “Polisler özellikle hedef alındı” dedi.

Reuters haber ajansına göre, İçişleri Bakanlığı sözcüsü saldırının kesin nedenini söylemek için henüz erken olduğunu açıkladı.

Reuters aynı zamanda saldırganın polisler tarafından önceden tanındığını ve polisin saldırganın evine baskın düzenlediğini bildirdi.

ABD Başkanı Donald Trump olayın “başka bir terör saldırısı gibi durduğunu” söyleyerek, Fransız halkına başsağlığı diledi.

Paris’in en ünlü bulvarı olan Champs-Elysees, turistlerin, alışveriş yapmak isteyenlerin ve arkadaş buluşmalarının uğrak merkez olarak biliniyor.

2081370cookie-checkParis’te polise silahlı saldırı: Bir polis hayatını kaybetti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.