Park edenleri düşünenler de var!

ABD’de park cezasından canı yanmamış kimse kalmadığı için Keene kentinde yaşanan gerginlik herkesi bir anda ilgilendirdi. Amerikan ve Kanada televizyonları, radyoları konuyu gündeme almadan yayım yapmadı.

Kent sokaklarında park eden araç sahipleri park-metre’ye yeteri kadar bozuk para atmayınca, yahut süreyi geçirince ceza yemesin amacıyla gönüllü olarak kaldırımları dolaşan, nerede süresini geçirmiş araç varsa ona ait kutuya bozukluk atan Keene kentinin eylemci gençleri Belediyeyi zarara uğratıyor iddiasıyla dava edildi.

Keene Belediyesi, sadece 25 Cent eksik kaldığı için süresini geçmiş araçlara en az 100 Dolar para cezası kesmek olanağını bu yüzden yitirince işin aslını astarını öğrendi. Keene’de kendisine Kaldırımların Robin Hood’ları adını vermiş gönüllü bir cemiyet, sokak sokak dolaşıyor, kim aracının park-metresine yeterince bozukluk atmamış ve bu yüzden cezalı duruma düşmüşse, hemen park-metre haznesine birkaç Cent-kuruş atıp vaziyeti kurtarıyordu. Kaldırım Robin Hood’u Cemiyeti’nin bu asil girişimi duyulur duyulmaz, açtıkları banka hesabına herkesten bağış yağmaya başladı. Bunun üzerine cebinde yeteri kadar bozukluk parayla dolaşan genç çocuklar, nöbet tutar gibi kaldırımları arşınlıyor ve kimin arabası park süresini geçmişse hemen yardıma koşuyordu.

Bu yüzden sadece 2013 yılında New Hampshire Eyaleti’nin Keene Belediyesi bütçesinin 25 milyon Dolar civarında bir gelir kaybına uğrayacağı hesap ediliyor. Durum bu noktaya varınca belediye ve polis harekete geçti. Sokaklarda başkasının aracına ait park parasını ödeyen gençlerle aralarında kovalamaca başladı.

Robin Hood Kaldırımcıları, ¨Bizim yaptığımız yasadışı bir iş değil, gönüllü bonkörlük bu! Belediyenin nesine, paramı ister parkmetreye atarım ister dereye… Cebimdeki parayı park-metreye atınca para kazanıyor, daha ne istiyor! Ama onların gözü ceza kesip daha fazlasını almakta, ama yağma yok, biz Keene kentini boş bırakmayacak, cebimizdeki son kuruşa kadar park-metrelerinin gözünü doyuracağız!¨ diye basına konuşunca ABD’nin her yerinden bağış parası yağmaya başladı.

1550480cookie-checkPark edenleri düşünenler de var!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.