‘Parka 40 Yasin adadım’

75 yaşındaki Kıymet Peker, Edirne 1’inci Murat Mahallesi’nde bulunan yeşil alana inşaat yapılmaması için önceki gün yaptığı oturma eylemi ile hafızalara kazındı. Hürriyet’ten Şehriban Oğhan Fiziksel rahatsızlıkları nedeniyle evinin önündeki bu parkta hayat bulan Peker, “Biz gelip burada nefes alıyoruz. Çocuklara bu oyun yeri kalsın. Gelip dolaşsınlar, salıncakta sallansınlar. Biz böyle istiyoruz. Buranın park kalması için 40 Yasin adadım. Gelişmelerden çok mutluyum” diye konuştu. İşitme engeli olan Peker’in protesto eylemini, birlikte yaşadığı kızı Füsun Yalçınkaya anlattı.

‘BİR BAKTIM ANNEM KEPÇENİN ÖNÜNDE!’

Babasını 9 yaşında kaybettiğini, annesi Kıymet Peker’in ise 30 yaşında dul kaldığını söyleyen Yalçınkaya, “Kızım İstanbul’da üniversitede okuyor, kızımı hep ‘Yavrum ne olur olaylardan uzak dur’ diye tembihlerim. Bir baktım annem kepçenin önünde” dedi. Yalçınkaya yaşananları şöyle anlattı: “Rabbim doğru olanın yanında oluyormuş. Kepçelerin geleceğini biliyorduk, sabah da gelmişlerdi. Apartman sakini olarak karşı çıktık, polisler çağrıldı, çevreciler geldi. Annem iki-üç apartman ötedeki rahatsız olan kardeşini ziyaret için çıkmıştı. ‘Parkı kurtaralım’ diyen komşuları görünce ‘Ay Kıymet Teyze gel, bir kişi bir kişidir’ demişler. O da gitmiş. Beli rahatsız, kepçeye tutunmuş. Otelden bir sandalye getiriyorlar oturtuyorlar annemi. Bir baktım annem kepçenin önünde oturuyor!”

‘TESPİHİNİ ALIP BALKONA ÇIKIYOR’

“20 senedir burada oturuyoruz. Annem kalp hastası, aynı zamanda astım hastası. Yürüyemiyor, her yere götüremiyoruz. Tespihini alıyor, balkona çıkıyor, akşama kadar oradakileri seyrediyor. Gençler gitar çalıyor, çocuklar oynuyor. Park onun hayatı, onunla nefes alıyor.”

SEÇİMİ kazanan ancak görevi henüz teslim almayan CHP’li Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan olay yerine geldi ve kepçenin önüne oturan Kıymet Peker ile konuştu. Gürkan, yeşil alanları ranta kurban etmeyeceklerini, bu arsanın imar durumuyla ilgili dosyayı inceleteceği ve mevzuata aykırı bir durum varsa gereğini yapacağı sözünü verdi. –

Kararı bekleyin

Yeşil alana kazı yapmak için gelen inşaat görevlileri belediyeden ruhsatlarının olduğunu söylese de bölge halkı, İdare Mahkemesi’nden çıkacak kararın beklenmesi gerektiğini savundu.

1414650cookie-check‘Parka 40 Yasin adadım’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.