Parlamentere parayı veren düdüğü çalmış

The Guardian’ın manşetinden iktidardaki İşçi Partili eski bakanların adının karıştığı lobi skandalı üzerine muhalefetteki Muhafazakar Parti lideri David Cameron’un soruşturma çağrısında bulunduğunu aktardı.

Skandal, kendilerini eski bakan Stephen Byers’a Amerikalı bir lobicilik şirketinin temsilcileri olarak tanıtan The Sunday Times gazetesi ve Channel 4 televizyonu muhabirlerinin haberiyle ortaya çıkmıştı.

Byers, gizli yapılan kayıtta, Ulaştırma Bakanı Lord Adonis ve İş Dünyasından Sorumlu Bakan Lord Mandelson nezdinde başarılı lobi faaliyetlerinde bulunduğunu iddia etti.

Byers, lobi faaliyetlerine örnek olarak da İngiltere’deki süpermarket zinciri Tesco için, gıda ürünlerini etiketleme kurallarını yumuşattığını söyledi.

“Ben kiralık bir taksiyim” diyen Byers, hizmetleri için de günlük 3 ila 5 bin sterlin ücret istediğini belirtti.

Gazete, hem ilgili bakanların ve şirketlerin, hem de Byers’ın iddiaları reddettiğini aktardı.

The Guardian muhalif lider Cameron’ın soruşturma çağrısıyla bu skandalı genel seçimler yaklaşırken, İşçi Partisi’ne zarar verecek bir soruna dönüştürmeye çalıştığını öne sürdü.

FOTOĞRAF: İşçi Partili eski ulaştırma bakanı Stephen Byers, “Ben kiralık bir taksiyim” diyerek parayı verenin borazanını parlamentoda öttürmüş…

830690cookie-checkParlamentere parayı veren düdüğü çalmış

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.