Parlamento AB referandumunu reddetti

Avam Kamarası’nda dün gece geç saatlerde tamamlanan oylamada, tasarı 248’e karşı 311 oyla reddedildi.


Muhafazakar Parti’nin desteğiyle Avam Kamarası’na gelen tasarı Başbakan Gordon Brown ve Liberal Demokrat Parti lideri Nick Clegg’i güç durumda bıraktı.


Her iki partiden bazı milletvekilleri parti kararlarına uymayarak, tasarı lehinde oy kullandı. Özellikle Liberal Demokrat parti milletvekillerinin toplam sandalyelerinin beşte birine denk gelen 13 milletvekilinin Muhafazakar Partili milletvekilleri ile birlikte referandum lehinde oy kullanması şaşkınlık yarattı.


İşçi Partisi grubundan da 29 milletvekili Muhafazakar Parti ile birlikte referandum yapılması yönünde oy kullandı.


Liberal Demokrat Parti lideri Nick Clegg’in kendi milletvekillerine oylamaya katılmamaları yolunda baskı yaptığı söylentileri ise İngiliz basınında geniş biçimde yer buldu. Liberal Demokrat Parti gölge kabinesinden üç ismin istifa etmesi de parti lideri Clegg’in gruba yaptığı baskılara bir tepki olarak değerlendirildi.


Daily Mail gazetesi, “bu yöndeki isteklere rağmen, Avam Kamarası seçmenin İngiltere’nin geleceğini ilelebet değiştirecek bir anlaşma üzerinde söz söyleme hakkını elinden aldı” yorumunu yaparken, oylamayı “demokrasi için utanç günü” olarak değerlendirdi.

810460cookie-checkParlamento AB referandumunu reddetti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.