Parlamento Başkanı’na ‘göz yumdun’ eleştirisi

Milletvekili Green’in, parlamentodaki bürosunda arama yapılmasına gerekli tepkiyi vermediği öne sürülen Parlamento Başkanı Michael Martin eleştiri oklarına hedef oldu. 


The Independent gazetesi eleştirileri şöyle aktardı:


“Michael Martin’in sözcüsünün, Martin’in önümüzdeki seçimlerden sonra da parlamento başkanlığı görevine devam etmeye hazırlandığını, ancak seçim bölgesinden gelebilecek kaygıları dikkate alacağını açıkladı.


Bu açıklamanın ardından BBC’nin görüştüğü 90 milletvekilinden büyük çoğunluğu, milletvekili Damien Green’in gözaltına alınmasına karşı gerekli tavrı almadığını düşündükleri parlamento başkanına güvenmediklerini ya da kusurlu bulduklarını söylediler.”


“GİZLİ PAZARLIK”


The Independent ayrıca, “İngiltere’de parlamento başkanının bu derece eleştirilmesi hatta kendisine görevi bırakma çağrılarının yapılması, görülmüş şey değil” diye yazdı.


The Daily Telegraph gazetesi ise manşetinden duyurduğu haberde, iktidardaki İşçi Partisi’nin, parlamento başkanını görevden almak için gizli bir anlaşma peşinde olduğunu aktardı.


The Daily Telegraph gazetesinin edindiği bilgilere göre, İşçi Partisi’nin üst düzey milletvekilleri, parlamento başkanı Martin’i önümüzdeki seçimin ardından milletvekilliği görevini bırakması konusunda ikna etmeye çalışıyor.


Gazeteye göre, İşçi Partili milletvekillilerinin anlaşmayı kabul etmesi karşılığında parlamento başkanına önerdikleri ise, Martin’in oğluna, Martin’in seçim bölgesi olan Glasgow’dan milletvekili adaylığı.


FOTOĞRAF: Parlamento Başkanı Michael Martin

818850cookie-checkParlamento Başkanı’na ‘göz yumdun’ eleştirisi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.