Parlamento çuval davasını araştıracak

Avam Kamarası’nın bütün partilerden gelen üyelerden oluşturulmuş olan komisyonunun başkanı olan milletvekili Paul Murphy, soruşturmanın özel olarak yürütüleceğini, alınan sonucun ise bir rapor haline getirilerek hükümete sunulacağını bildirdi.


Liberal Demokrat Parti’nin dış ilişkiler sözcüsü Menzies Campbell’in konunun ciddi ve iddiaların ağır olduğunu belirterek yinelediği çağrılar sonucunda başlatılan soruşturmanın bir eşi de Yunanistan İçişleri Bakanlığı tarafından Atina’da yürütülüyor.


İngiltere’nin başkenti Londra’da 7 Temmuz 2005’te düzenlenen saldırıların ardından Yunanistan’ın başkenti Atina’da 28 Pakistanlının terör zanlısı olarak gizli bir adreste tutularak işkenceyle sorgulandığı iddiaları, Yunan basını tarafından ortaya atılmıştı.
 Hepsi göçmen işçi olan Pakistanlıların kaçırılıp sorgulandığı sırada ağızlarına tabanca namluları sokularak tehdit edildiği ve bu kişilerin hepsinin kendilerini sorgulayanların İngiliz olduğu yolunda ifade verdiği belirtilmişti.


İddialar ortaya atıldığında açıklama yapan İngiltere İçişleri Bakanı Jack Straw ise, iddiaları tümüyle “manasız” olarak nitelemişti.

786510cookie-checkParlamento çuval davasını araştıracak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.