Parti başkanı Nazi kampından yetişmiş…

Haftalık haber dergisi News’in son sayısında fotoğrafların önemli bölümü açıkladı.

İlk defa 2006 sonlarında Avusturya’nın devlet televizyonu olan ORF tarafından yayınlanan fotoğraflar sansürlenerek yayınlanmıştı. ORF fotoğrafta sadece askeri uniforma içinde görülen Heinz-Christian Strache’ nin Paintball oyunu oynadığını iddia etmişti.

Fotoğrafların tümüne ulaşan ve onları son sayısında yayınlayan News dergisi, fotoğrafların Paintball oyunu sırasında değil, Neonazi kamplarında atış talimi yaparken çekilmiş fotoğraflar olduğunu yazdı. ORF ise ellerinde fotoğrafların olmasına rağmen, onları manuple ederek yayınladığını duyurdu.
 
News dergisi avukatlarının, Heinz-Christian Strache’nin aleyhinde Nazi propoğandası yapılmasına engel olan yasaya muhalefetten dava açacaklarını duyurdu.

Öte yandan Österreich gazetesi’nin dün yayınlanan sayısında des Verdachts der nationalsozialistischen Wiederbetätigung ile yapılan söyleşide "100 yıl sonra da 150 yıl sonra da Türkiye AB’ye girmemelidir. Çünkü Türkiye’nin Avrupa ile ilişkisi yoktur, eğer Türkiye AB’ye kabul edilirse, Avusturya AB’den ayrılmalıdır…Ayrıca Türkiye’nin AB üyeliği için halk oylamasına gidilmesi gerekir" dedi.

FOTOĞRAF: Yabancı düşmanı olarak da bilinen Strache sağdan birinci

1178270cookie-checkParti başkanı Nazi kampından yetişmiş…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.