Partilerde aday listesi mesaisi

1 Kasım’da yapılacak erken seçim için partilerde, milletvekili aday listesi mesaisi hız kazandı.
AK Parti adaylarını, Başbakan Ahmet Davutoğlu Başkanlığı’daki Üst Kurul’da belirleyecek. 21 Eylül’de adaylar tanıtılacak ve seçim beyannamesi açıklanacak. Beyannamede, emekliler başta olmak üzere çeşitli toplum kesimlerine yönelik ekonomik vaatlerin olması bekleniyor. Bin 200 Lira’nın altındaki emekli maaşları için artış ve emeklilere bankaların promosyon ödemesi gibi düzenlemeler üstünde çalışılıyor.

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Emekli aylıklarına artış, 1 Kasım seçimlerinden sonra olacak” dedi.

CHP’de 7 Haziran öncesi yapılan ön seçimle listeye giren isimler yerlerini koruyacak. İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, partiden istifa ettiği için onun yerine başka biri isim aday gösterilecek. Parti yönetimi milletvekili çıkarılamayan bazı illerde, aday değişikliğine gidilebilir.
CHP yönetimi ayrıca, 7 Haziran’da reklam kampanyasını yürüten Ali Taran ile maddi gerekçelerle anlaşamadı.

MHP’de aday adaylığı sürecınde 2 bine yakın müracaat oldu. Başvuruları Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin görevlendirdiği, Oktay Öztürk, Mevlüt Karakaya, Semİh Yalçın ve Şefkat Çetin’den oluşan komisyon inceliyor. Eğilim, 7 Haziran’da Meclis’e gıren 80 milletvekilinden 78’inin yeniden listede yer alması yönünde. Tuğrul Türkeş partiden ihraç edildiği, Murat Başesgioğlu ise adaylık başvurusunda bulunmadığı için listede yer almayacak.

MHP’nin seçim beyannamesi de güncel gelişmeler doğrultusunda yenilendi. Terör saldırıları ve ekonomideki gelişmeler beyannamede özel olarak yer alacak. “Bizimle yürü Türkiye” sloganı, yine kullanılacak.

Halkların Demokratik Partisi’nde adaylar, eğilim yoklaması ve merkezi komisyon tarafından belirlenecek. HDP’nin 7 Haziran listesinde çok fazla değişikliğe gitmesi beklenmiyor.

1464320cookie-checkPartilerde aday listesi mesaisi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.