‘Parti’yi kapatmaya gücüm yetmez’

Sezer, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile ”en kısa sürede görüşmek istediğini” belirterek, görüşmelerin, anlaşmaların tek taraflı olamayacağını” ifade etti.


Sezer, Baykal’ın da bu görüşmeyi istiyor olduğunu ümit ettiğini, ”Solun iki önemli partisi olan CHP ve DSP’nin görüşerek, uzlaşarak Türkiye’nin önünü açacak bir adım atması gerektiğini düşündüğünü” söyledi.


Sezer, ”Her şey aşılabilecek mi?” sorusu üzerine ”aşılmak zorunda olduğunu, milletin kavga değil uzlaşı, ayrışma değil birlikte seçime gidilmesini istediğini” kaydetti.


”Partiyi kapatmaya benim gücüm yetmez”diyen Zeki Sezer, Baykal’ın grup konuşmasında Bülent Ecevit’i öven sözlerinin ardından ”partilerini kapatarak CHP’ye katılma davetinde bulunduğunu” hatırlatarak, şöyle konuştu:


”CHP’nin kapatılmaması için verilen mücadeleden doğmuş DSP’yi, özellikle eski CHP’nin devamı olduğunu söyleyen CHP’nin kapattırmaya çalışması herhalde hakça, doğru olmaz.”


”Koşul, ‘kapatın gelin, kapatmaya karar verdikten sonra benimle konuşmaya gelin’ ise bu bir diyalog değil dayatmadır diye düşünüyorum” diyen Sezer, sürecin böyle olmayacağını, Baykal’ın deneyimli bir politikacı olduğunu kaydetti.


“BÜTÜNLEŞME UMUDUNU ALMADIM”


Öte yandan  CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP-DSP bütünleşmesiyle ilgili olarak, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer’in açıklamalarının ardından, ”Bunun olabileceği umudunu maalesef almadım. Açıklanıncaya kadar umutla bekliyordum. Ama o umut gerçekleşmedi” dedi.


Baykal, bir televizyon kanalında, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer’in bütünleşmeye ilişkin açıklamalarına ilişkin olarak, ”Keşke daha olumlu, daha yapıcı bir cevap alabilseydik” dedi. Baykal, kendilerinin tavırlarını açık ve net şekilde ortaya koyduklarını toplumun da talebinin birleşmeden yana olduğunu ifade etti.


Birleşmenin CHP çatısı altında olması gerektiğini vurgulayan Baykal, ”CHP Atatürk’ün kurduğu parti, Türkiye’nin sigortası, kimliği” diye konuştu.


Türkiye’nin ”Ya AKP, ya CHP” tercihiyle karşı karşıya olduğunu savunan Baykal, ”Şimdi çıkıp birisi (CHP’yi kapat. Biz başka bir siyasi parti kuralım) dese bu en çok AKP’ye yarar” dedi.


CHP’nin etrafında birleşmek gerektiğini, bunun eşyanın tabiatı gereği olduğunu ifade eden Baykal, ”Tek bir çatı altında bir araya gelelim. Siz derseniz (biz de bu partide simgemizi bulundurmak istiyoruz. Güvercin bizim simgemizdir, koyun güvercini de CHP’nin simgeleri arasına) onu da koyalım” diye konuştu.


Siyasetin artık duygusallığı kaldırmadığını, iki ayrı kimlikle bir yere ulaşmanın mümkün olmadığını belirten Baykal, ”O duygusallık ve o parti bağlılığıyla yani buna saygı duyuyorum da sonuç almak mümkün değil. Bunu yapabilmeyi çok isterim”dedi.

1042290cookie-check‘Parti’yi kapatmaya gücüm yetmez’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.