Paskalya gösterilerinin adı yine ‘barış’…

Almanya’da  10 binler bir kez daha alanlara çıkacak. Paskalya gösterileri 60 kadar kent ve kasabada yapılacak. Gösterilerde savaş, AB’nin askerileşme politikaları ve sosyal kısıtlamalar protesto edilecek.

Değişik barış örgütleri tarafından yapılan açıklamalarda, Paskalya gösterilerinde, ayrıca Orta Doğu’daki barış, İkinci Dünya Savaşı’nın bitişi ve Hitler faşizminin yıkılışının 60’ncı yılının da işleneceği belirtildi.

Bu yıl en büyük gösteri Brandenburg’da bulunan Fretzdorf’ta askeri eğitim alanı olan Kyritz-Ruppiner’deki Bombodrom’a karşı gerçekleştirilecek. Ayrıca Rheinland-Pfalz’da bulunan Ramstein’deki ABD askeri üssü önünde de büyük bir eylem yapılacak.

Mainz’de “Başka bir dünya mümkündür – Askerileşmeye ve sosyal kısıtlamalara karşı”, Münih’de “Silahsızlanma, demokrasi ve sosyal adalet” sloganlarıyla eylemler yapılacak. Frankfurt ve Hamburg’da da silahlanmaya ve savaşa karşı eylemler düzenlenecek.

Ruhr Bölgesi’nde ise üç gün sürecek Paskalya gösterileri ilk olarak Duisburg’da başlayacak ve Dortmund’da bitecek. Paskalya gösterileri ilk olarak 1958’de Londra’da 10 bin göstericinin katılımıyla nükleer silahlanmaya karşı düzenlenmişti. 1970 ve 80’li yıllarda kitleselleşerek süren eylemlere katılım 1990’ların başında giderek azalmıştı. Son bir kaç yıldır artık tekrar eylemlere katılım arttı.

Eylemler hakkında daha ayrıntılı bilgi aşağıdaki internet sitesinden edinilebilir: http://www.friedenskooperative.de/netzwerk/om05.htm

1101630cookie-checkPaskalya gösterilerinin adı yine ‘barış’…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.