‘Pasolini cinayeti dosyası yeniden açılmalı’

Cinayeti mevcut veriler dikkate alındığında Pasolini’nin katil zanlısı olarak yakalanan ve mahkum edilen Pelosı’nın tek başına işlemesinin mümkün olmadığına dikkat çeken Veltroni, Pasolini cinayetinin aydınlatılması gerektiğine vurgu yaptı.
Micromega dergisinde Gianni Borgna ve Carlo Luçarelli’nin de belgeledikleri gibi Pelosı’nın cinayet gecesi Roma’daki İdroscalo’da tek başına hareket etmiş olması imkansız görünüyor. Davaya bakan çocuk mahkemesi Pelosı’yi 10 yıla mahkum ederken cinayet gecesi yalnız olmadığını not düşmüştü. Ancak daha sonraki duruşmalarda Pelosı’nin suçlu olduğu kabul edilirken, cinayet gecesi yalnız olmadığını not düşmüştü. Ancak daha sonraki duruşmalarda Pelosı’nin suçlu olduğu kabul edilirken, cinayeti tek başına işlediği belirtilmişti.

Veltroni o yıllarda başka birçok polisiye soruşturmada olduğu gibi cinayetin işlendiği bölgede onlarca kişinin dolaştığına vurgu yaparak Pasolini cinayetinin bugünkü bilimsel yöntemler dikkate alınarak, teknolojinin sağladığı katkılarla yeniden araştırılmasını istedi.

Veltroni Pelosı’nin ifadesinde Pasolini ile vahşice bir mücadeleye giriştiklerini anlatmasına karşın sanığın başında küçük bir sıyrık ve bileğinde bir miktar kan lekesi bulunmasını da ilginci bir ayrıntı olarak dile getirdi.

‘Pasolini’yi öldürmek kimin çıkarına hizmet edeblirdi?’ diye soran Veltroni. ölümünden bir yıl önce Corriere Della Sera gazetesinde yazdığı ‘Kıyımların Romani’ başlıklı yazısında o yıllarda İtalya’da işlenen bazı cinayetler ve intihar olaylarının ardındaki önemli isimlerin kimler olduğunu bildiğini dile getirmişti.

Veltroni mektubunda ‘Pasolini’nin bu sözleri bazılarını ürkütmüş ya da ‘Petrol’ adlı kitabının içeriği bazı kişileri tedirgin etmiş olabilir mı bilemem? 2005 yılında Pelosı’nin kendisi de Pasolini cinayetini üç kişinin işlediğini ve kendisinin bu kişileri tanımadığını açıkladı. Şunu soruyorum kendime, Pelosı’nın cezasını çoktan ödediği 2005 yılında bu yönde bir itirafta bulunmaktaki amacı ne olabilirdi?

Soruşturmada çerçevesinde incelenen birçok ayrıntı üzerinde DNA testi uygulanmasının yani sıra Pasolini ve Pelosı’nin o gün giydikleri giysilerdeki kan ve ter izleri bugünkü bilimsel yöntemlerle yeniden değerlendirilebilir. Kan lekelerinin analizi belki cinayet sırasında Pasolini’ye vurulurken ne tür bir alet kullanıldığına açıklık getirir.

1502010cookie-check‘Pasolini cinayeti dosyası yeniden açılmalı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.