Patlayıcıda soru çok, yanıtları yok!

Bomba yüklü bir minibüsün bulunarak etkisiz hale getirildiği çok katlı otopark bugün sabah saatlerinden itibaren basın mensuplarının akınına uğradı. Minibüsün park ettiği yer ve güvenlik kameralarının görüntülerini çeken basın mensupları, otoparkta “güvenlik zafiyeti bulunup bulunmadığını” sorguladı.


Basın mensuplarının ısrarı karşısında açıklama yapan Otopark İşletme Müdürü Osman Bayram, “2 aydır devam eden bakım ve tadilat çalışmaları nedeniyle otoparkın giriş ve çıkışında bulunan 2 kameranın çalışmadığını” söyledi. Otoparkın tamirat ve bakım bittiğinde daha kaliteli bir kayıt sistemine kavuşacağını anlatan Bayram, iki kameranın, “çalıştığı dönemlerde güvenlik açısından yeterli olduğunu” kaydetti. Kameraların kayıtta olması durumunda şüphelilerin teşhis edilebileceğini de belirten Bayram, dünkü olayın kendileri için bir “şansızlık” olduğunu dile getirdi.


Aracın otoparka giriş yaptığı saatin sorulması üzerine, Bayram, olayın ardından ifadesine başvurulmak üzere Emniyete götürüldüğünü belirterek, ayrıca iki güvenlik görevlisinin daha ifadelerinin alındığını, daha sonra da bu görevlileri görmediğini, dolayısıyla aracın kaçta otoparka girdiğini öğrenemediğini anlattı.


MÜŞTERİLER OTOPARKTAN MEMNUN


Otoparka araçlarını bırakan vatandaşlar ise dün meydana gelen olayı değerlendirdiler. Olayın ardından araçlarını otoparka bırakırken tedirginlik duymadıklarını anlatan vatandaşlar “tedirginlik duyulduğunda terör örgütü amacına ulaşır” diye konuştular.


Uzun yıllardır aracını aynı otoparka bıraktığını söyleyen bir vatandaş ise otopark güvenlik görevlilerine şüphelendikleri aracı arayabilmeleri için yetki verilmesini, vatandaşların da şüphe duydukları her konuda polisi aramasını önerdi.


Bu arada, dün patlayıcı madde yüklü minibüsün bulunduğu çok katlı otopark bu sabah erken saatlerde yeniden kontrol edildi. Bomba imha, asayiş ve terör ekiplerinin köpekler eşliğinde yaptığı aramada herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı.


 

1048090cookie-checkPatlayıcıda soru çok, yanıtları yok!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.