Patronlar asgari ücret 2 bini geçmesin istiyor

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Kudret Önen, yeni yılda asgari ücretin 2 bin TL’nin üzerinde olmaması gerektiğini söyledi.

Anadolu Ajansı’na konuşan Önen “Yeni yılda geçerli olacak asgari ücretle ilgili teklifimiz, hükümetin enflasyonla mücadele programına destek olacak nitelikte” dedi ve ekledi:

“(2.000 TL’nin üzerine çıkarılması gibi) taleplerin ‘Yeni Ekonomik Program’ içinde yer alan enflasyon ve işsizlikle mücadele ile diğer hedeflere uygun olmadığını düşünüyoruz. Bu talebin gerçekleşmesi ülkemizin rekabet gücünü olumsuz etkileyeceği gibi istihdamın sürdürülebilirliği ve yeni iş alanlarının açılması açısından da destekleyici değil.

“İşverenler olarak hedefimiz; rekabet kurallarının hızla sertleştiği dünyada, ülkemizin değişime ayak uydurmasını ve küresel yarışta verimliliğini artırarak, rekabet gücünün korumasını sağlamaktır.”

TİSK, işçi sendikaları ve hükümet yetkililerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu bu ay 2019’un asgari ücreti için görüşmelere başlamıştı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda işçi örgütleri, işverenler ve hükümetten 5’er temsilci bulunuyor.

İşçi örgütleri, artan enflasyon nedeniyle asgari ücretin 2 bin TL üzerine çıkarılması gerektiğini savunuyordu.

2255520cookie-checkPatronlar asgari ücret 2 bini geçmesin istiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.