Patronlar da AKP’nin kapatılmasına karşı

Açıklama aynen şöyle:


“Demokratik yaşamın vazgeçilmez unsuru olan siyasi partilerin, seçmenden aldıkları oyun düzeyi ne olursa olsun, kapatılma talebi ile karşılaşmaları, bir asıra yakın çoğulcu parlamenter rejim deneyimi olan Türk demokrasisi açısından kabul edilemez.      


Geçmiş tecrübeler, siyasi partilerin kapatılmasının Türkiye’nin siyasi, ekonomik ve sosyal sorunlarının çözümüne katkıda bulunmadığını göstermiş, Türk demokrasisinin evrensel standartlarda işlediği hususunda gerek iç, gerekse uluslararası kamuoyunda ciddi soru işaretlerinin doğmasına yol açmıştır.


Siyasetin amacı, seçmenden alınan yetkinin, istismar edilmeden, çoğulcu demokratik sistemin anayasal sınırları içinde, ülke refahı için en iyi şekilde kullanılmasıdır. Siyasi partilerimiz, demokratik süreci hem şekillendiren, hem de uygulayan temel unsurlar olduklarından, daha ileri bir demokratik standardın da mimarları yine siyasi partiler olacaktır. Siyasi partilerden beklentimiz, Türkiye’yi, kutuplaşmaları körükleyen bir siyasi atmosferden, uzlaşı ve refah projeleri üreten bir siyaset ortamına taşımalarıdır.”
 

1056790cookie-checkPatronlar da AKP’nin kapatılmasına karşı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.