Patronlar IMF görüşmelerinden memnun

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmelerinin ardından açıklama yapan Yalçındağ, “Sayın Başbakan’a ile gündemimiz büyük ölçüde ekonomiydi. Neler yapılmalı? Siz sormadan söyleyeyim, IMF’yi soracaksınız. IMF konusunu da konuştuk. o konuda da konuştuk. Gördük ki ciddi bir ilerleme var. Dolayısıyla buydu, genel olarak ziyaretimiz bunları kapsadı.”

Yalçındağ, ”Sayın Başbakan, IMF ile anlaşılamayan hususlarda bilgi verdi mi?” sorusuna, ”evet, oldukça aydınlatıcı bir toplantıydı. Burada hepsini paylaşamam ama karşılıklı birbirimiz anlamamız açısından çok faydalı oldu” yanıtını verdi.

Bir gazetecinin, bu konudaki kaygıların giderilip giderilmediği sorusuna ise Yalçındağ, ”Size söylediğinden daha fazla bir şey söyleyemeyeceğim” karşılığını verdi. 

ŞİMŞEK: IMF’NİN KENDİ İÇ MÜLAHAZALARI DEVAM EDİYOR
 
Öte yandan Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonunun (IMF) Türkiye ile imzalayacağı program konusunda IMF’in ”iç mülahazalarının” devam ettiğini belirterek, ”Oradan gelecek yanıta göre bizim hassas olduğumuz, kabul edilemez gördüğümüz bir iki tane husus var. Onlar konusunda eğer bir yeni açılım olursa tabii ki daha sonraki aşamada müzakereleri bitirmeye yönelik gerekli adımları atarız” dedi.

1187860cookie-checkPatronlar IMF görüşmelerinden memnun

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.