Paul Wolfowitz suçlu bulundu

Sevgilisini kayırmakla suçlanan Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz, hakkındaki iddiaları araştırmak üzere kurulan özel kurul tarafından yayımlanan raporda, bankanın kurallarını ihlal etmekten resmen suçlu bulundu.

Raporda, Wolfowitz’in, Dünya Bankası’nın kurallarını ve kendi sözleşmesini ihlal ettiği belirtilerek bu durumun, “banka liderliğinde bir krize yol açtığı”ifade edildi.

Wolfowitz, Dünya Bankası’nda çalışan sevgilisini daha yüksek bir maaşla ve ücreti banka tarafından ödenmek üzere ABD Dışişleri Bakanlığına yerleştirmişti.

Dünya Bankası’nın en üst karar makamı olan İcra Direktörleri Kurulu’nun, bugün Wolfowitz’in savunmasını dinlemesi bekleniyor. Kurul, gelecek günlerde Wolfowitz hakkındaki kararını verecek.

İcra Direktörleri Kurulu’nun seçenekleri arasında, Wolfowitz’i görevden almak, istifasını istemek, Wolfowitz’e güveninin kalmadığını açıklamak, uyarı cezası vermek veya hiçbir şey yapmamak bulunuyor.
Washington’daki gözlemcilerin büyük çoğunluğu, skandalın ulaştığı boyutun ardından Wolfowitz’in görevini uzun süre koruyamayacağı görüşünü taşıyor.

Dünya Bankası başkanlığını üstlenmeden önce ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’un iki numaralı ismi sıfatıyla Irak Savaşı’nın mimarları arasında sayılan Wolfowitz, raporun resmen açıklanmasından kısa süre önce yaptığı açıklamada, hakkındaki değerlendirmenin haksız ve temelsiz olduğunu savundu. Rapor, Wolfowitz’e geçen hafta verilmişti.
ABD Başkanı George W. Bush yönetimi de Wolfowitz’e tam desteğini sürdürüyor. Başkan Yardımcısı Dick Cheney, Wolfowitz’in görevde kalması gerektiğini söyledi.

 

1150990cookie-checkPaul Wolfowitz suçlu bulundu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.