Paytak’ın katiline ömür boyu

James, tam bir yıl sonra geçen yıl Mart ayında yakalanmıştı. Polisin yakalayana 20 bir sterlin vaat ettiği zanlı çıkarıldığı mahkemede suçlu bulunarak tutuklanmıştı.

Polis iki çete grubunun çatışması sırasında tamamen masum olan Paytak’ın vurularak yaşamını yitirdiğini açıklamıştı. Bakkal dükkanı saldırısında kasklı iki motosikletli ateş açmış ve kaçarak da izlerini kaybettirmişti. BBC Crimewatch cinayete yer verirken polis katillerin yakalanmasına yardım edenlere 20 bin sterlin ödül koymuştu.

SALDIRI NASIL OLDU?

Holloway Road’da Euro Vine Store isimli süpermarkette geçici olarak durduğu belirtilen Ahmet Paytak, 22 Mart 2009 günü uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirirken, oğlu Hüseyin (21) de yaralanmıştı.

Polis açıklamasında Paytak´ın dükkanının önünde sigara içtiği sırada motosikletle gelen iki kişiden birinin dükkana girdiği ve tezgahın arkasında müşterilere hizmet eden oğlu Hüseyin´e iki el ateş ettiği bildirildi. Ahmet Paytak´ın oğluna ateş eden kişiyi kovalamaya başladığı, ancak karnından vurulduğu kaydedildi.

Saldırganların motosikletle kaçmayı başardığı olay yerine gelen ambulanstaki sağlık görevlilerin müdahalelerine rağmen Ahmet Paytak´ın kurtarılamamıştı.

POLİS TAHMİN ETMİŞTİ

Polis kaynakları, Paytak ve oğlunun başkaları sanılarak vurulduklarını tahmin etmiş ve bölgedeki gençlik çetelerin üzerine odaklaşmıştı.

Saldırı sırasında vurulan oğul Hüseyin Paytak´ın da ameliyat edilmiş ve daha sonra da sağlığına kavuşmuştu.

Kahraman Maraş’ın Pazarcık ilçesinden 10 yıl önce gelerek Islington semtinde yaşayan belirtilen Ahmet Paytak´ın aynı saldırıda vurulan oğlu Hüseyin´in dışında 27 yaşında Kemal ve 25 yaşında Elif adında iki çocuğu daha bulunuyor.

FOTO: Saldırıda Ahmet Paytak yaşamını yitirirken oğul Hüseyin yaralanmıştı…

844280cookie-checkPaytak’ın katiline ömür boyu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.