Pazar geceyarısına kadar 24 il sokağa çıkmayacak

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesince 24 ilde saat 24.00 itibarıyla sokağa çıkma kısıtlaması başladı. Sokağa çıkma kısıtlaması, 10 Mayıs Pazar günü saat 24.00’e kadar sürecek.

İçişleri Bakanlığının genelgesiyle, 10 Mayıs saat 00.00’a kadar istisnalar hariç büyükşehir statüsündeki Adana, Ankara, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Mardin, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van ile Zonguldak il sınırları içinde bulunan tüm vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlandı.

Sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında 9 Mayıs Cumartesi ve 10 Mayıs Pazar günleri market, bakkal ve manavlar kapalı olacak.

9 ve 10 Mayıs günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri, ayrıca tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı iş yerleri (Bu iş yerlerinde sadece ekmek, unlu mamul ve tatlı satışı yapılabilir) açık olacak. Tatlı satışı yapan iş yerleri sadece eve/adrese servis şeklinde satış yapabilecek.

2413700cookie-checkPazar geceyarısına kadar 24 il sokağa çıkmayacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.