Pegasus 20 YTL’ye bilet satacak

Sabancı, acentelerin de katılımıyla düzenlenen toplantıda yaptığı  konuşmada, Kasım 2005’te 6 destinasyona uçarken, şu anda yurt içinde 16,  yurtdışında da 16 destinasyona uçtuklarını belirtti.


Geçtiğimiz yılın başlarında 200’e yakın sefer yaparken, şu anda haftada  500’e yakın uçuş yaptıklarına işaret eden Sabancı, Pegasus’un Temmuz  2007’ye kadar yüzde 64 büyüdüğünü, sektörün ise yüzde 36 büyüme  kaydettiğini, Pegasus’un uçtuğu destinasyonlarda ise pazarın yüzde 61  büyüdüğünü vurguladı. Ucuz fiyat politikaları sayesinde Pegasus’un girdiği pazarlarda  rekabetin arttığını, fiyatların yüzde 25 düştüğünü ifade eden Sabancı,  bunu fiyat kırarak yaptıklarını söyledi.


Ali Sabancı, Türkiye’yi 25 YTL’den başlayan fiyatlarla  tanıştırdıklarını, 28 Ekim 2007’den sonra da iç hatlarda 20 YTL, dış  hatlarda ise 15 eurodan başlayan fiyatlarla uçma imkanı sunacaklarını  belirtti.


ONUR AIR İLE BİRLEŞECEK Mİ?


Ali Sabancı, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da  yanıtlarken, Onur Air ile yapılan görüşmelere ilişkin sorular üzerine,  şirket olarak konsolidasyona önem verdiklerini vurgulayarak, “Onur ile  görüşmelerimiz devam ediyor. Bu ya ticari işbirliği ya hisse devri ya da  satın alma şeklinde olacak. Zannederim bir ay içinde çocuğun ismini  koyarız. Bu üçünden biri olursa, Avrupa ve Türkiye’de çok olumlu tepki  alırız. Bir hesap yaptık, böyle birşey olursa 3 sene evvelki THY  hacminde bir şirket oluruz” diye konuştu.


“Türkiye’de siz bir EasyJet olur musunuz?” şeklindeki soruya ise  Sabancı, “Türkiye’nin daha EasyJet’i yok. Ama biz bir fırt yakınız.  Büyüyünce EasyJet olmak istiyoruz” yanıtını verdi.


Ali Sabancı, karlılık ile ilgili bir soru üzerine ise geçen yıl kar  edemediklerini, şimdi ise kar elde ettiklerini söyledi. Ucuz bilet uygulamaları ve yemekten ücret alınmasına ilişkin olarak da  Sabancı, “Yemekten para alınmasına pek itiraz eden olmuyor. Çünkü yiyen  var, yemeyen var. Yemeyen de (Ben neden yiyenin parasını vereyim) diye  düşünüyordur. Ancak suyu da 2 YTL’ye sattığımız için, örneğin 200 YTL  ödeyen bir yolcu buna şaşırabiliyor. Fakat çok ucuz da bilet sattığımız  için bu kendi içinde dengeleniyor. Bu işi yaparken hem 50 kuruş, hem  şoför mahalli olmaz diye bir laf öğrendim” şeklinde konuştu.


“HAVADA İDDİA BAYİ OLMAK İSTEDİM, OLMADI”
        
Sabancı, Pegasus’ta 288 bin 838 yolcunun en düşük fiyatlardan uçtuğunu,  Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliğine (IATA) denetimden sıfır hatayla  geçerek girdiklerini de vurguladı. Uçak içi ve dışı yeni reklam mecraları yaratmaya çalıştıklarına da  işaret eden Sabancı, şöyle devam etti:


“Örneğin kabin kıyafetlerinin üzerine reklam almaya çalıştık, kimse  vermedi. Uçak dışına da günlüğü 300 dolardan reklam almak istedik, o da  olmadı. Reklam ücretleri senelik alınıyor, çok yüksek geldi sanırım. Ben  havada İddia bayi olmak istedim, olmadı. Yurt dışında kazı-kazan bile  satıyorlar. Bizim yıllık reklam bütçemiz 5,5 milyon euro.”
 

1024650cookie-checkPegasus 20 YTL’ye bilet satacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.