Pegasus: KKTC’de kalıcıyız

Ulaştırma Bakanlığı’nda Pegasus Havayolları Kıbrıs Temsilcisi Zeki Ziya’nın da katılımıyla yapılan görüşmeye Kıbrıs Türk basını yanında Türkiye basını da büyük ilgi gösterdi.
Görüşmede konuşan Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, yaklaşık bir  yıl önce KKTC’ye başlattıkları uçuşları büyüterek çoğaltmayı hedeflediklerini ifade ederek, Kıbrıs’ın Akdeniz bölgesinin gelişmeye en müsait bölgesi olduğunu kaydetti.
Bu gelişim sürecinde turizmin ön planda yer tuttuğuna dikkat çeken Sabancı, ülke turizminin yükselmesi için ucuz uçuş imkanı sağlayan şirketlere ihtiyaç olduğunu söyledi.
Pegasus Havayolları’nın KKTC’de kalıcı olacağını vurgulayan Sabancı, KKTC’de bulunduğu süre içerisinde görüşme fırsatı bulduğu Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın “havacılık sektöründeki rekabeti artırmak için havayolu şirketlerinin çoğaltılması” arzularını dile getirdiklerini söyledi.


Bakan Usar ile Pagasus’un geçtiğimiz hafta Sivil Havacılık Dairesi’yle yaşadığı uçuş sorununu görüştüklerini, şirketin hiçbir seferinin iptal edilmeden veya uçuşlarında sorun ve gecikme yaşanmadan devam ettiğini anlatan Sabancı, Pegasus’un haftada 34 tarifeli seferiyle KTHY’den sonra KKTC’ye en fazla yolcu getiren üçak şirketi olduğunu kaydetti. 


 Nisan ayı içerisinde Pegasus ile yolculuk yapacak vatandaşların 45 YTL’den başlayan fiyatlarla uçma imkanı bulacağını söyleyen Sabancı, Pegasus’un sektöre girmesinin ardından uçak biletlerinde rekabetin oluştuğunu, bundan da tüketicinin faydalandığını söyledi. 


Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Salih Usar da, ada ülkesi KKTC’de hava yollarının büyük bir önem taşıdığını, ekonominin ana dallarından üniversite ile turizm açısından da sektörün can damarı olduğunu vurguladı.


Usar, ulaşımın ekonominin canlanmasına olanak sağladığını belirterek, adaya ulaşımın iyi bir noktaya getirilmesi gerektiğine dikkat çekti.


YAKITA 2 BİN EURO KATKI


Bakan Usar, “Uçuş olmazsa turizm de olmaz” diyerek, Pegasus’un yaklaşık bir  yıl önce KKTC’ye uçuşlar başlattığını, hükümet olarak bütün havayollarının KKTC’ye uçuşlar yapmasından mutluluk duyacaklarını kaydetti.


Usar, turizm için uçak şirketlerine teşvik verdiklerini de ifade ederek, uçak şirketlerinin yakıt, personel ve bakım-kira gibi giderleri olduğunu, kendilerinin de teşvik çerçevesinde uçakların yakıtına 2 bin euro katkı yaptıklarını dile getirdi.


BÜTÜN HAVAYOLLARI KKTC’YE UÇSUN


Kıbrıs Türk turizminin gelişmesi için bütün havayolu şirketlerinin KKTC’ye uçmasını ve ülkelerindeki turistleri KKTC’ye taşımasını temenni eden Usar, turizmi ülkedeki ana sektör olarak gördüğünü söyledi.


Turistleri KKTC’ye çekmek amacıyla operatörlere de teşvikler verdiklerini belirten Usar, Pegasus’un ülkeye daha fazla turist getirmek için daha fazla uçuş yapmak istediğini, bu çerçevede nisan ayından itibaren bütün uçuşlarına izinlerin verildiğini kaydetti.


SORUN GİDERİLDİ


Bakan Usar, Pegasus ile geçtiğimiz hafta içerisinde yaşanan uçuş sorununa da değinerek, Pegasus yetkililerinin “İzin verilmese de uçarız” açıklamalarını yanlış bulduğunu, ancak sorunun görüşmelerle giderildiğini anımsattı.


Ülkeye sefer yapan bütün uçak şirketleriyle iyi ilişkiler içerisinde olacaklarını söyleyen Usar, 2006 yılında ülkeye 1 milyon 517 bin misafirin geldiğini, bu yıl ise bu sayıda artış beklediklerini dile getirerek, “Biz ülkeye daha fazla turist gelmesi için çalışıyoruz” diye konuştu.


ERCAN’IN KAPASİTESİNİ ARTIRACAĞIZ


Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Salih Usar, Ercan Havaalanı’nın kapasitesini 2-3 kat artırmak için çalışmalar yaptıklarını da ifade ederek, bunları da uluslararası uçuşlara her an hazır olabilmek amacıyla yaptıklarına dikkat çekti.


SARAY OTEL’DE BASIN TOPLANTISI


Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, bakan Usar’la görüşmesinin ardından Saray Otel’de yemekli bir basın toplantısı düzenledi.


Basının büyük bir ilgi gösterdiği basın toplantısında Sabancı, basın mensuplarının sorularını yanıtladı, Pegasus Havayolları ile ilgili de geniş ve detaylı bilgi verdi. 


Sabancı, Pegasus’un bu yıl KKTC’ye 214 bin yolcu taşıdığını, ekonomisine ise yaklaşık 4 milyon Euro katkı sağladığını belirterek, bu yıl yolcu sayısını 250 bine taşımak istediklerini kaydetti.


Pegasus’un uçak filosu, çalışan sayısı, seferleri, hedefleri ve beklentileri hakkında detaylı bilgi veren Sabancı, büyüme planlarının devam edeceğini, 2012 yılında ise uçak filosunu 30’un üzerine taşımayı hedeflediklerini dile getirdi.


Sabancı, “KTHY’ye talip olup olmadıklarına” yönelik bir soruya karşılık ise, böyle bir durumun olmadığını ekledi.


 

801310cookie-checkPegasus: KKTC’de kalıcıyız

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.