Pegasus krize rağmen büyüyecek

Pegasus Havayolları Genel Müdürü Sertaç Haybat, 2005 yılından bu yana yüzde 64 oranında büyüdüklerini, pazarda ise yüzde 25 oranında fiyat düşüşü sağladıklarını belirtti.

2007 yılında 4,1 milyon kişiye hizmet verdiklerini ifade eden Haybat, 2008 yılında ise yolcu sayısını 4,4 milyona çıkardıklarını kaydetti.

2005-2008 arasında havayolu taşımacılığı sektörünün yüzde 20 büyüdüğünü, buna karşın aynı dönemde Pegasus’un yüzde 57 büyüme gösterdiğini bildiren Haybat, bilet satışlarının artması ile birlikte iç ve dış hat tarifeli uçuş sayısını da artırdıklarını, operasyonlarımın her geçen gün daha verimli hale geldiğini söyledi.

2008 yılının önemli bölümünde yakıt fiyatlarının normal seyrinin üzerine çıktığını hatırlatan Haybat, bu nedenle hedefledikleri karlılık seviyesinin altında kaldıklarını, ancak birçok havayolu şirketinden daha iyi mali performans gösterdiklerini vurguladı.

Ekonomideki son gelişmeler doğrultusunda 2009 yılının nasıl geçeceği konusunda kesin bir şey söylemenin zor olduğunu ifade eden Haybat, krizi fırsata dönüştürmeye çalıştıklarını, bu kapsamda uçak sayısını ve tarifeli seferlerini artıracaklarını, 2009 yılında da buna bağlı olarak yolcu sayısını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

UÇAK FİLOSU GENİŞLEYECEK

Filolarını genişletmek için daha önce Boeing firmasından 12 adet uçak sipariş ettiklerini, ancak daha sonra siparişlerini 24 uçağa çıkardıklarını anımsatan Haybat, şu an 17 olan uçak sayılarını yeni nesil Boeing 737-800 tipi uçaklarla 2015 yılına kadar 38’e çıkaracaklarını bildirdi.

Türkiye’de bu kadar büyük çapta uçak siparişi veren ilk özel havayolu şirketi olduklarını kaydeden Haybat, bu yıl Şubat ve Haziran aylarında birer uçak daha teslim alacaklarını hatırlattı.

İNDİRİM KAMPANYALARI

Pegasus’un düzenlediği indirim kampanyalarının yakından takip edildiğini ifade eden Haybat, 2008 yılında indirim kampanyaları kapsamında 1,4 milyon kişinin en ucuz fiyattan uçma imkanı yakaladığını dile getirdi.

Pegasus’un kendini uçmayı kolaylaştıran genç, dinamik, modern, güvenilir, ihtiyaçlara cevap veren ve düşük maliyetli ürün sunan bir havayolu şirketi olarak tanımladığını anlatan Haybat, şu bilgileri verdi:
“Bu marka anlayışı ile misafirlerimizin A’dan Z’ye seyahate dair tüm ihtiyaçlarını ekonomik ve pratik şekilde karşılamaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Aralık ayı başında elektronik perakende sektörünün uluslararası devi Electro World ile bir kampanya başlattık. Aralık 2008 ve Ocak 2009’da Pegasus ile seyahat eden misafirler, Electro World’den Philips ve Braun marka küçük ev aletleri grubundan yapacakları 99 YTL ve üzeri alışverişlerde yüzde 20 indirim fırsatından anında yararlanabiliyorlar. Öte yandan Türkiye’nin en köklü oteller zinciri Dedeman ile işbirliği gerçekleştirdik. Kampanya kapsamında Dedeman Otelleri’nde konaklayacak Pegasus Kart sahipleri, günün en iyi fiyatından yüzde 10 indirim alma hakkı kazanıyor. Yeni yıla da çok büyük bir kampanya ile (merhaba) dedik. Mart sonuna kadar geçerli olacak kampanya ile yurt içindeki tüm uçuş noktalarımızın bilet fiyatları her şey dahil 39,99 liradan başlıyor. Daha fazla Türk insanını uçakla tanıştırmak ve yolcu sayısını arttırmak için her an farklı sürprizler, projeler, kampanyalar üretmeye devam edeceğiz.”

1187230cookie-checkPegasus krize rağmen büyüyecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.