‘PEJAK en çabuk büyüyen silahlı örgüt’

İngiltere’nin ciddi ulusal gazetelerinden The Guardian ise ilk sayfasından duyurduğu haberde Irak’ın kuzeydoğusunda sınır bölgesindeki çatışmaların Iraklı Kürtleri de tedirgin ettiğini öne sürdü.

Bölgede İran birlikleriyle PKK’nın İran’daki uzantısı PEJAK örgütü mensuplarının çatıştığını aktaran The Guardian, çatışmalar ve İran ordusunun ateşi sonucu sınırın Irak tarafında 1000’den fazla kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığını yazdı.

PEJAK’IN YARISI KADIN

Gazetenin Erbil’deki muhabiri Michael Howard da yazısında, PEJAK’la ilgili bazı bilgiler şöyle aktardı:

“Uzmanlar PEJAK’ın İran’da en hızlı büyüyen silahlı direniş grubu olduğuna inanıyor. Grubun 3000 kadar silahlı üyesi dağlara çıkmış durumda. PEJAK ayrıca İran Kürdistan’ındaki gizli hücrelerinde on binlerce mensubunun olduğunu iddia ediyor. Grubun kadınların haklarını savunması da, genç İranlı Kürt kadınların sempatisini topladı. PEJAK, savaşçılarının yüzde 45’inin kadın olduğunu iddia ediyor. İranlı yetkililerse PEJAK’ı, Amerika Birleşik Devletleri’nin ülkeleri üzerinde daha fazla baskı kurmak için destekleyip silahlandırdığı terörist bir grup olarak görüyor.”

1156130cookie-check‘PEJAK en çabuk büyüyen silahlı örgüt’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.