Peşmergeden Başika’ya yalanlama

Rûdaw’a konuşan Peşmerge Güçleri Başika Cephesi Sorumlusu Hamid Efendi, IŞİD tarafından, Türk askerlerinin bulunduğu bölgeye herhangi bir saldırı yapılmadığını söyledi. Hamid Efendi, Türk askerlerinin bulunduğu bölgenin saldırıya hedef olabilecek bir noktada olmadığı söylerken, “Bu bölgede bulunan Türk askeri sayısı oldukça az. Nitekim onların da güvenliğini peşmerge sağlıyor” dedi.

Peşmerge komutanı Hamid Efendi, IŞİD’in Başika bölgesinde aldığı büyük yenilginin ardından herhangi ciddi bir saldırıda bulunmadığını, aksine peşmergelerin IŞİD mevzilerine ara sıra havan topuyla attığını aktardı.

Bugün Irak Ordusu Operasyonlar Komutanlığı’ndan da yapılan açıklamada, Başika kampına saldırı haberlerinin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada, “Başika veya Irak’ın herhangi bir yerinde Türk birliği ile IŞİD mensupları arasında çatışma yaşanmamıştır” denildi.

8 Ocak’ta IŞİD’in Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) bağlı askerlerin eğitim verdiği Musul’daki Başika askeri kampına füzeli saldırı gerçekleştirdiği duyurulmuştu.

Türk askerlerinin karşılık vererek geri püskürttüğü saldırıda, 17 IŞİD mensubunun etkisiz hale getirildiği belirtilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ise saldırıyla ilgili haberleri dün doğrulamıştı.

Geçtiğimiz ay da Başika kampı IŞİD tarafından bombalanmış, TSK, 4 Türk askerinin yaralandığını açıklamıştı.

1475030cookie-checkPeşmergeden Başika’ya yalanlama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.