Pentagon: Eşcinsellik ruh hastalığıdır!

Bir askeri rapor eşcinselliği akıl ve kişilik hastalıkları arasına soktu. Pentagon’da yayınlanan bir araştırma raporuna göre, Amerikan Ordusu’nda görevli homoseksüel ve lezbiyen eğilimli kişiler, ruh sağlığı bozuk insanlar olarak tanımladı. Raporda Amerikan tıpadamları ve pskiyatristleri de, eşcinselliğe hoşgörü gösterdikleri için suçlanmaktan geri bırakılmadı.

Yaklaşık 30 yıldan beri bu yollu bir açıklama yapılmamış olması, son zamanlarda Amerikan Ordusu’nda eşcinselliğin artması ile ilintilendiriliyor.

“AP” ajansı kaynaklı bir habere göreyse, Pentagon resmî bir açıklama yapana kadar raporu ve belgeleri “inceleme altında” tutacaktı.

Haberin yayılmasıyla, Demokrat Partili Kongre ve Senato üyeleri tepki göstermekte gecikmedi. Bazı yorumculara göre, “Talihsiz bir açıklama”  olarak nitelenen bu raporun sonuçları eğer uygulamaya konursa, Amerikan Ordusu’ndaki “eşcinsellere karşı tecavüz, saldırı ve aşağılamaların” hukuksal zemini bir anlamda değişmiş olacaktı.

Önümüzdeki günlerde, Savunma Bakanı Donald Rumsfeld başta olmak üzere Bush yönetimini rahatsız edecek konular arasında görünen bu gelişme, henüz raportör ve uzmanlar elinde dolaşıyor.

 

1131030cookie-checkPentagon: Eşcinsellik ruh hastalığıdır!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.