Pentagon’a PKK birifingi

Odierno, “Böylelikle bu terörist unsurlarla konuşmaya ve müzakere etmeye başlayabilineceğini” söyledi. Odierno’nun sözlerinin “dil sürçmesi” mi olduğu anlaşılamadı.

Korgeneral Odierno, Pentagon’da verdiği brifingde, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kuzey Irak’taki operasyonuna ilişkin bir soru üzerine, “kuzey Irak’taki PKK problemi yüzünden, ABD, Türkiye ve Irak hükümeti arasındaki ilişkilerin ilerlediğini, çünkü bu sorundan dolayı işbirliğinin işlemeye başladığını” belirtti, haberleşme ve koordinasyondaki ilerlemelere işaret etti.

Odierno, “Tabii ki, terörist örgütlerin sığınak elde etmesine ve oradan başka ülkelere saldırılar düzenlemesine izin verilemeyeceği yönünde hepimiz aynı fikirdeyiz” dedi.

Ancak, Pentagon tarafından yayımlanan brifingin metnine göre, Korgeneral Odierno, bunun ardından, “Şuna da inanıyorum ki, kuzey Irak’ta uzun vadeli bir çözüm, askeri çözüm değil. Açıkça onlar (PKK) üzerinde baskı oluşturulmalı ki, böylelikle bu terörist unsurlarla konuşmaya ve müzakere etmeye başlayabilelim” ifadesini kullandı.

Korgeneral Odierno’nun bu sözleri, ABD tarafından terörist örgüt olarak görülen PKK ile ABD’nin görüşmediği ve görüşmeyeceği şeklindeki Washington’ın resmi politikasıyla çelişiyor.

Odierno, bu konudaki sözlerinin sonunda, “Kuzey Iraklı Kürtlerin işbirliğinin önem taşıdığını” belirtti. 
 

1168030cookie-checkPentagon’a PKK birifingi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.