Pentagon’un gazete merakı birden arttı…

ABD Savunma Bakanlığı-Genelkurmayı PENTAGON gazetelerde yazılan her sözcüğün altında terörist aramak amacıyla Basın’ı bundan böyle sıkı takibe alacak.


Bu iş için oluşturulan birimlere büyük miktarda para kaynağı aktarıldı. Kurulacak “gazete hafiyesi ofisin” Basın üzerinde bir yaptırım gücü bulunup bulunmayacağı ise henüz belli olmadı. Bu, şimdilik anasayal düzenleme içinde olanaksız bulunuyor, ancak askeri ve siyasi gücü elinde bulunduran Washington’un bu yönlü “gazete okumalarından” etkilenmesi bekleniyor.


Yorumculara göre bu hazırlık, gazeteleri terörizm savaşında gözden geçirmek ihtiyacından kaynaklanıyordu.


Gazete gibi basılı yayınlarla beraber radyo ve televizyonları da gözlem altına alacak olan “havadis meraklısı” bu birimin, sözcükler arasında mesaj, haberleşme gibi kripto gerektirecek anlamların peşinde olacağı duyuruldu.


Amerikan İç Savaşı yıllarında Başkan Abraham Lincoln’un de basından yaka silktiğini, bunun başkanlar arasında bir takıntı olarak gelenekselleştiğini yazan Amerikan Basını, durumdan şikayetçi görünüyor.


Irak Savaşı’nı başından beri destekleyen, muhafazakâr, sağ eğilimli “The Chicago Tribune” gazetesinin başköşe yazısında konuya ağırlık verilmesi dikkati çekti. Chicago Tribune, “Pentagon bizimle, basınla savaşacağına, 20 milyon Doları Irak’ta harcayıp teröristlerle savaşsa ya!” biçiminde yorum yazdı.


 



 

692590cookie-checkPentagon’un gazete merakı birden arttı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.