Pepe: Acarİstanbul için baskımız yok

Swissotel’deki “Hava Kalitesi İzleme Ağı Projesi” tanıtım toplantısına katılan Bakan Pepe, çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı.


Beykoz Belediyesi’nin Acarİstanbul ile ilgili kararında “encümen üyelerine siyasi baskı yapıldığı” yönündeki iddialara ilişkin bir soru üzerine, Osman Pepe, herkesin bu konuda fikrini söyleyebileceğini kaydetti. Bakan Pepe, “Herkes istediğini söyleyebilir ama bizim, bakanlık olarak, herhangi bir kişiye veya kuruma baskımız söz konusu değil. Yapılan işlem son derece açıktır” dedi.


İstanbul İdare Mahkemesi’nin konuyla ilgili kararı bulunduğunu, Danıştay’ın bu kararı onadığını ve ardından da Beykoz Belediye Encümeni’nin bu çerçevede karar aldığını kaydeden Pepe, “Acarİstanbul’la ilgili karar son derece açık bir karardır. Türkiye’de mahkeme kararlarına herkes uymak zorundadır” diye konuştu.


Çevre ve Orman Bakanı Pepe, belediyedeki kararın ardından bir belediye encümeninin görevden alınmasını nasıl yorumladığına yönelik soruyu da “Bu tamamen belediyenin kendi tasarrufudur” şeklinde cevap verdi.


Acarİstanbul villalarının kesin olarak yıkılıp yıkılmayacağına ilişkin bir soru üzerine de, Pepe, “artık bu konuyu tartışmanın gereksiz olduğunu ve mahkeme kararının gayet açık olduğunu” kaydetti.


FOTOĞRAF: Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe
İLGİLİLİ KÖŞE: Faruk Eskioğlu / Acarkent’in mürüvvetini Doğan Grubu da gördü

1040270cookie-checkPepe: Acarİstanbul için baskımız yok

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.