Perakendeciler küçülmemeyi hedefliyor

Songör, yaptığı açıklamada, küresel ekonomik kriz nedeniyle geçen yılın son çeyreğinin çok sıkıntılı geçtiğini belirterek, yeni yıla yeni umutlarla girdiklerini söyledi.

Sektörde bir miktar iş kaybı olmasına rağmen önemli bir istihdam kaybı olmadığını ifade eden Songör, “Gıda dışındaki perakendede, sıkıntı biraz daha hissediliyor fakat 2009’un ikinci yarısından itibaren Türkiye’nin önemli bir atılım yapabileceğini düşünüyoruz” dedi.

Songör, piyasalardaki belirsizliklerden dolayı insanların para harcamaktan çok tasarrufu tercih ettiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:
“Şu da göz ardı edilmemeli; Türkiye genç bir nüfus, tüketmeye alışan ve üretebilen bir nüfus. Toplumun önderi olabilecek, üretimi yönlendirebilecek liderlerin doğru çalışmaları ve hükümetin destekleriyle birlikte Türkiye’de birçok şeyin olumlu yönde değişeceğine inanıyoruz. Krizden güçlenerek çıkacağız. Türkiye, 2001 krizinden sonra aldığı tedbirler sayesinde iyi bir alt yapıya sahip bulunuyor.”

Üretimin yapılabilmesi için tüketimin gerekliliğine işaret eden Songör, şöyle devam etti:
“Artık dünya tersine döndü. Bir şeyi siparişlendiriyorsunuz, ona göre üretim yapıyorsunuz. Üretimi hareketlendirmenin yolu, tüketimi planlayabilmekten geçer. Üretimin tarzı da değişecek. Tüketici ya da kullanıcının tercihine göre üretim yapılacak. Önümüzdeki süreçte üretim ve tüketim doğru planlanmalı. Bundan sonra zamanımızı, doğal kaynaklarımızı, üretebileceğimiz her şeyi doğru kullanmak ve israf etmemek gibi bir özenti içinde olacağız.”

Songör, geçen yıl için sektörün yüzde 14 büyüme beklentisi bulunduğunu belirterek, “Yaşanan sıkıntılara rağmen sektörümüz, 2008’de yüzde 12 büyüdü. Bu da iyi bir büyüme rakamı. Bu yıl mevcudu korumayı, doğru bir yaklaşım olarak görüyoruz. Şu an görünen yatırım projeleri, yok denecek kadar az” diye konuştu.

1187050cookie-checkPerakendeciler küçülmemeyi hedefliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.