Perşembe günü okullarda grev var

Türkçe ve Kürtçe konuşan toplumun yoğun olarak yaşadığı Kuzey Londra’daki pek çok okulda grev nedeniyle eğitim yapılamayacak… Sendikaların 1 Ekim’de yaptıkları bölgesel uyarı grevi nedeniyle de ülkede yaklaşık 2 bin 500 okul eğitim verememişti. Sendikaların açıklaması NUT Genel Sekreteri Christine Blower, hükümetin öğretmenlere ve eğitime karşı politikalarının değişmesi gerektiğini belirterek, “Öylece durup, eğitim sistemimizin zayıflatılmasını izleyemeyiz” dedi.

Ülkenin diğer büyük eğitim sendikası NASUWT’un Genel Sekreteri Chris Keates de, “Grev kararı, öğretmenlerin tepki ve kızgınlığını ortaya koymak için tek çıkar yoldu. Öğretmenler, öğrencilerin ve velilerin bundan etkilenmesinden dolayı tabii ki çok üzgün” ifadelerini kullandı. Hükümetten kınama “Eylemi tereddütsüz kınadığını” açıklayan Eğitim Bakanı Michael Gove ise, sendikalarla görüşmeye hazır olduğunu, fakat sendika liderlerinin “ideolojik nedenlerle” greve gitmek istediğini öne sürdü. Neden grev? Eğitimciler, artan iş yükü, bu dönem uygulamaya girecek performans orantılı maaş artışı ve emekli maaşlarında yapılan değişikliklere uzun süredir tepki gösteriyor.

Bu değişiklikler, öğretmenlerin ücretini performanslarına bağlıyor, ücretlerin belirlenmesinde okul müdürlerine daha fazla yetki veriyor ve emeklilik ücretlerinde de düşüşü öngörüyor.

849230cookie-checkPerşembe günü okullarda grev var

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.