Peres ile Abbas gizlice görüşmüş

İsrail ve Filistinli yetkililer, bir İsrail televizyonu tarafından duyurulan, “Başbakan vekili Ehud Olmert’in lideri olduğu Kadima Partisi’nin önde gelen isimlerinden olan eski İşçi Partili Şimon Peres ile Filistin lideri Mahmud Abbas’ın, önceki gün Ürdün’de gizlice görüştükleri” yönündeki haberi doğruladılar.

İsrail hükümeti yetkilileri, Peres-Abbas görüşmesinin, Olmert’in izniyle yapıldığını belirterek, görüşmenin siyasal içeriğinin bulunmadığını ve Filistin halkına insani yardımlar için özel acil yardım fonu kurulması konusunun ele alındığını kaydettiler.

Filistinli üst düzey bir yetkili ise Peres ve Abbas’ın, ekonomik konuların yanısıra siyasal konuları da görüştüklerini ifade ederek, Abbas’ın İsrail’e, “genel seçimlerden sonra tek taraflı adım atmaması ve barış görüşmelerini canlandırması” çağrısında bulunduğunu bildirdi.

İsrail Televizyonu 2. kanalı, Peres’in Abbas ile Olmert’in talimatıyla pazar günü Ürdün’de gizlice görüştüğünü duyurmuştu. Olmert’in bürosundan televizyona yapılan açıklamada, görüşmenin ekonomik ilişkilerle ilgili olduğu kaydedilirken, televizyonun haberinde ise görüşmede başka konuların da ele alındığı bildirilmişti.

Halen rahatsızlığı süren Başbakan Ariel Şaron tarafından geçen yıl kurulan Kadima Partisi, 28 Mart’ta yapılacak genel seçimlerin favorisi gösteriliyor. Peres de Kadima’nın önde gelen yetkililerin arasında bulunuyor.

Peres-Abbas görüşmesiyle, Filistin’de 25 Ocak seçimlerinde Hamas’ın seçim zaferi elde etmesinden sonra Filistin liderinin Olmert’e yakın bir yetkiliyle ilk kez biraraya geldiğine dikkat çekiliyor.

İMAJ: Filistin lideri Mahmud Abbas

1124990cookie-checkPeres ile Abbas gizlice görüşmüş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.