‘Petrol fiyatı İran’ın güvencesi’

El Pais, İran’ın cumartesi günü Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu tarafından Güvenlik Konseyi’ne sevkedilmesini doğru bir olarak değerlendirdi. Gazete, İran konusunun Konsey’de mart ayında görüşüleceğini hatırlatarak, Tahran hükümetiyle nükleer programı konusunda pazarlıklar için halen bir ay kaldığını yazdı.

İRAN’I BİRLEŞTİREN ULUSAL GURUR

El Pais’e göre; İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad’ın ”taviz vermez tutumu petrol fiyatlarının rekor düzeylerde seyrettiği bir dönemde ABD ve müttefiklerinin zaten çalkantılı bir bölgede yeni bir cephe açmak istemeyeceği hesabına dayanıyor.

İngiltere’den Times gazetesi de, İran toplumunun bir bütün olarak Cumhurbaşkanı Ahmedinecad’ın arkasında durduğunu yazdı.

Batılı ülkelerle kızışan nükleer anlaşmazlık konusunda İran’da radikal kanadın da reformcu kanadın da hemfikir olduğunu belirten Times, milli gururun İranlıları bütünleştirdiğini aktardı.

Gazetenin ifadesiyle 27 yıl önceki İslam devriminden bu yana İran’daki rejim bütün halkı tek bir ortak paydada birleştiren bir dava buldu. İran’ın nükleer programa hakkı olduğu konusunda toplumun her kesiminin hükümete destek verdiği görülüyor.

1123070cookie-check‘Petrol fiyatı İran’ın güvencesi’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.