Petrol zammı uçak fiyatını da uçurdu

Havayolu şirketleri, günlerdir yükselişini sürdüren petrol fiyatları karşısında bir bir bilet fiyatlarına zam açıklıyor. Zam kervanına en son katılan, Fransız ulusal havayolu Air France oldu. British Airways (BA) de zam hazırlığınad.


Air France tarafından yapılan açıklamada, bilet başına Fransa içi uçuşlarda 2 euro, Avrupa ülkeleri ile Kuzey Amerika uçuşlarında 3 euro zam getiren kararın 24 Ağustos’tan itibaren geçerli olacağı bildirildi.


Air France’nin Hollandalı ortağı KLM de 1 Eylül’den itibaren bütün uçuşlarda bilet başına 3 euro fazla ödeme isteyeceğini duyurdu.


Almanya’nın ulusal havayolu Lufthansa ise hafta başında ülke içi uçuşlara 2, uzun mesafe uçuşlara ise 7 euro zam yapacağını bildirmişti.


BA ZAM HAZIRLIĞINDA


İngiliz BA ile Hong Kong havayolu şirketi Cathay Pacific’inde benzer zam hazırlıkları içinde olduğu belirtiliyor. Singapure Airlines ise Pazartesi yaptığı açıklamada biletlere zam konusunun gündemlerinde bulunduğunu duyurmuştu.


Havayolu şirketlerinin maliyetleri arasında jet yakıtları, yüzde 10-20 ile ilk sırada yer alıyor. Petrol fiyatlarında günlerdir hız kesmeyen rekor yükselişler, borsalarda işlem gören havayolu şirketlerinin hisse senetlerinde önemli düşüşler yaşanmasına neden olmuştu.


PORTEKİZ  ZAM KARARI ALDI


Uluslararası ham petrol fiyatlarındaki artış nedeniyle artan yakıt maliyetlerini bilet fiyatlarına yansıtan havayolu şirketlerine Portekiz Havayolları da katıldı.


Portekiz Havayolları şirketi TAP, 28 Ağustos’tan itibaren, iç hat ve Avrupa ülkeleri güzergahlarındaki uçuşlarda bilet fiyatlarına, 3.7 dolar, dış hat bilet fiyatlarını da 8.6 dolar zam yapacağını bildirdi.

776760cookie-checkPetrol zammı uçak fiyatını da uçurdu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.