Pizzayı Kanada’dan aldı, tutuklandı

Kanada’yla sınırı bir caddenin üzerindeki kaldırımından geçen Vermont Eyaleti’nin Derby Line kasabasında yaşayan Buzz Roy adlı Amerikalı, gece saat 9 buçuk sularında evinden çıkıp caddenin karşı tarafındaki bir pizza dükkânına yöneldi.
Pizzayı paketletip karşı kaldırıma geçtiği ânda Vermont polisi bir baskınla Buzz Roy’u tutukladı.

Derby Line kasabası, Amerika ve Kanada arasındaki kasaba sokaklarından geçen tek sınır çizgisini oluşturuyor. “Kilise Caddesi” adındaki anayolun yarısı ABD’ye, öteki yarısı Kanada’ya ait bulunuyor. Derby Line kasabasında yaşayanların yanlışlıkla Kanada tarafındaki kaldırıma geçmeleri durumunda sınır ihlali gerekçesiyle Amerikan polisi yurttaşlarını derhal tutukluyor. Benzer durumla karşı karşıya kalan Buzz Roy, daha sonra yargılanmak üzere 500 Dolar kefalet karşılığında serbest bırakıldı.

Serbest bırakıldıktan sonra, Vermont Eyaleti’nde yayın yapan WPTZ televizyonunda canlı yayına çıkan Buzz Roy olan bitenlere şaşkınlığını dile getirdi. Roy’un pizzasını yiyip yiyemediği de öğrenilemedi.

Buzz Roy’un başına gelenlerden sonra Vermont’ta, “Özgür Buzz Roy” kampanyası başlatan sınır-ötesi serbestlik taraftarları, bu son olayı öne sürerek Kanada ile Amerika arasındaki sınır sorunlarının aşılmasını istedi.

1501410cookie-checkPizzayı Kanada’dan aldı, tutuklandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.