‘PKK 14 militanı bilerek katlettirdi’ iddiası


Rızgari sitesinde yer alan bir eleştiri-yorumda, “PKK yönetimi, Batı’nın dikkatini üzerine çekmek için 14 militanını bilerek imha ettirdi” iddiasına yer verildi.


Sait Çürükkaya  imzasıyla verilen haber-yorumda, 14 militanın öldürülmesinde bazı kuşkulu  yanlar bulunduğu  savunularak, “Kandil (Dağında) oturan yönetim, nasıl oluyor da aynı akşam çatışmaya giren grupta kaç kişinin bulunduğunu ve kimlerin öldürüldüğünü anında öğrenebiliyor ve aynı anda bunların adlarını, resimlerini kendi sitelerinde  yayınlayabiliyor”denildi.


AMAÇ: DİKKAT ÇEKMEK
 
Olayın meydana geldiği sürece dikkat çekilen yorumda dahasonra şu iddialara yer verildi:


“Bu çatışmadan birgün önce, Orgeneral Yaşar Büyükanıt  ile Başbakanı Erdoğan arasında olağandışı bir görüşme yapılıyor… Ardından Muş’un güneyinde bu çatışma meydana geliyor.Sabahleyin  PKK yaşamını yitirenlerin isimlerini yıldırım hızı ile açıklıyor. Roj TV den tüm kepenklerin kapatılması talimatı veriliyor. Kepenk kapatmayan yüzlerce esnafın dükkanı tahrip ediliyor.


Muş-Amed (Diyarbakır) ve Bingöl üçgeninde Türk ordusu tarafından 14 militanın imha edilmesi  beraberinde cevabı zor bazı soruları da getirdi. Bu bölgeyi tanıyan biri olarak şunu söyleyebilirim; 1993 den sonra Muş güneyi diye adlandırılan bu bölge  bir üs alanı olmaktan çıkmış, daha çok yaz aylarında bir geçiş alanı olarak kullanılmaya elverişli bir özellik taşımaktaydı. Hele kışın karın en az 2-3 metre bulduğu bu bölgede değil bir birliğin, bir yumurtanın bile saklanması zordur. Bu dönemde bu alana bir  birlik göndermenin, açıkça bu birliği imhaya göndermek anlamına geldiği herkesin farkında olduğu bir olgudur.


Herkesi savaş rantçısı sı olarak eleştiren Kandil’deki bu klik, ancak kan üzerine politika yaparak yaşayabileceklerini bildiklerinden, kurban vermekten hiç çekinmeyecekleri bilinmektedir. Avrupa’ da halkın dikkatini çekmek için çarşının ortasında köpeklere benzin dökerek yakıp, ortalıklara o yanan halleri ile salmayı düşünen bu kişilerin,militanları imhaya gönderip üzerinden politika yapması beklenilir bir şeydir.”


İSİMLER NEDEN AÇIKLANDI


Rızgari internet sitesinde yer alan haber yorumda, çatışmada ölen militanlarının adlarının PKK tarafından anında açıklanmasının başka bir nedeniyle ilgili olarak da  şu görüşe yer verildi:


“Ölenlerin  sicillerinin acil verilmesinin bir diğer nedeni de,hemen isimlerinin açıklanıp, olay daha sıcak iken cenaze sahiplerini harekete geçirip kitleyi ayağa kaldırmaktır. 15 Şubat’da Amed(Diyarbakır) halkının legal partinin organize ettiği gösterilere katılmaması başta Murat  Karayılan ve diğer yöneticileri kızdırmıştı.Halkın ayağa kalkması için kurbanlara ihtiyaç vardı ve bu  birlik, bu klik tarafından kurban seçildi. Böylelikle bir güç gösterisi fırsatı olacaktı.


Öte yandan Legal partinin yöneticileri ve belediye başkanları sürekli demokratik yöntemler ile mücadeleden bahsederken, bu partinin tabanındaki kişilere ise sopalar verip tüm dükkanların camları kırılıp, yakılıp böylelikle de halka partinin gücü gösterilmiş oldu.”


“İP CAMBAZLARI”


Yazının sonunda PKK yöneticileriyle ilgili “ip cambazı” benzetmesi yapılarak şöyle denildi:


“Denildiğine göre, cambazlar halkı bir meydana toplayıp iki direk dikerlermiş. Bu iki direğin arasına 3- 4 metre yükseklikte ip bağlayıp üzerinde cambazı yürütürken herkese “cambaza bakın, cambaza bakın“ deyip yukarıya cambaza baktırır, diğer yandan da cambaza bakan insanların ceplerini boşaltırlarmış.“

1029250cookie-check‘PKK 14 militanı bilerek katlettirdi’ iddiası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.