PKK, 2007’den memnunmuş

PKK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, Roj Tv’ye 2007 yılını değerlendirdi. Karasu, PKK açısından 2007’yi başarılı bir yıl olduğunu öne sürerek, “Seçimler sonrasında AKP’nin imha ve inkar politikasında gerçek yüzünün ortaya çıktı. Kürt özgürlük hareketinin önderlerinin (Öcalan ve Irak’taki liderler) tasfiyesine karşı Edi Bes e (Yeter Artık) hamlesinin başladığı bir yıl olmuştur…” dedi.


“Edi Bes e hamlesi”nin bir kaç ay değil sonuca ulaşıncaya kadar süreceğini betirten Karasu, bu hamleyle hem iç eksikliklerin giderildiği hem de dış baskılara karşı konulduğunu söyledi.


“ABD BİZİ KURBAN EDEBİLİR”


Karasu 2007’yi şöyle değerlendirdi:


“Bu yılın en önemli gelişmesi ABD’nin Ortadoğu’daki sıkışıklığı nedeniyle Türkiye’ye taviz vermesi ve Türkiye’nin hava ve kara harekatıyla saldırmasıdır. ABD Başkanı George Bush, Başbakan Tayyip Erdoğan’a ‘PKK ortak düşmandır’ diyerek, Türkiye’yi kendi politikasına çekmek için taviz verdi. Bu, geçmişte olduğu gibi Kürt halkının özgürlük ve demokrasi mücadelesinin büyük güçlerin ekonomi ve siyasi çıkarları için kurban edebileceğini ortaya koydu. ABD’nin tavrına rağmen Kürt özgürlük mücadelesinin kaldırılabileceğini düşünmüyoruz…”


Karasu, “2000’li yılları kayıp olarak görmemize karşın hala fırsat kaçmamıştır” diye değerlendirerek PKK’nin 2008’de saldırılarını sürdüreceği sinyalini verdi. Karasu, “Yeni yılda da hamlemize devam ederek bütün inkar ve imha politikalarını boşa çıkaracağız. Sıkıntılarımız ve kayıplarımız güzelliklerin mayası olacaktır” diye konuştu.


 


 

1052950cookie-checkPKK, 2007’den memnunmuş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.