PKK affının ayrıntıları ne?

Hükümet, terörü bitirme ve Kürt sorununa kalıcı çözüm bulma amacıyla cesur adımlara hazırlanıyor. Bu kapsamda, terör örgütünün lider kadrosu dışındakilere kapsamlı af ve cezaevine girmeme garantisi verilecek. Silahı bırakıp eve dönenleri topluma kazandıracak rehabilitasyon programı devreye girecek. Açılımın en önemli merkezi ise Türkiye’nin, PKK’nın kontrolünde olduğu için yıllarca kapatılmasını istediği Kuzey Irak’taki Mahmur Kampı olacak. Bir yandan Güneydoğu’dan Kuzey Irak’a kaçanların sığındığı kamptaki mültecilerin Türkiye’ye dönüşü sağlanacak, diğer yandan örgüt üyeleri burada silahtan arındırılarak günlük hayata adapte edilecek.

BARIŞ PROJESİ’NİN MİMARLARI

SABAH, hükümetin üzerinde çalıştığı Kürt açılımının ana hatlarına ulaştı. İçişleri Bakanı Beşir Atalay başkanlığında, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, İçişleri Müsteşarı Osman Güneş ve Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal’ın katıldıkları toplantıların ardından taslak plan bir hafta sonra Başbakan Tayyip Erdoğan’a sunulacak. Başbakan Erdoğan, alternatifli olarak hazırlanacak planda, gerekli görüşmeleri yaptıktan sonra değişikliklere gidebilecek, bazı unsurların çıkarılmasını isteyebilecek.

KAMUOYUNU İKNA STRATEJİSİ

Hükümet, Meclis açılmadan önce planı, tüm resmi birimler ve toplum kesimleriyle tartışarak devreye sokmak istiyor. Başbakan Erdoğan, afla ilgili ayrı bir çalışma yapılarak, plandan bağımsız olarak önüne getirilmesini istedi. Plan, son şeklini alırken asker de devrede olacak. Ayrıca şehit yakınları da özel olarak bilgilendirilerek ikna çalışması yapılacak.

BÜLENT AYDEMİR/Sabah

1495170cookie-checkPKK affının ayrıntıları ne?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.