PKK bu defa İngiltere’te TV bastı

Londra’da, PKK yanlısı bir grup, Türk devletinin operasyonlarını ve PKK lideri Öcalan üzerinde tecrit politikası uygulandığı gerekcesiyle protesto amacıyla İngiliz televizyon kanalı ITV binasını işgal etti.

Bina içine topluca giren ve sayıları 25’i bulan PKK yandaşları, bina girişindeki güvenliği aştıktan sonra yönetim birimlerinin bulunduğu üst katlara çıkmak istedi. Güvenliğin yolu kapatması üzerine gençler oturma eylemine başladı.

Burada hazırladıkları bildiriyi okuyan PKK yandaşları, Türk devletinin yürüttüğü askeri operasyonları, Kürt siyasetçilere karşı yürütülen siyasi uygulamaları ve Öcalan üzerinde uygulanan sözde tecridi kınayarak, İngiliz gazete ve televizyon kuruluşlarının yaşananlara karşı kayıtsız kalmamasını istedi.

Yaklaşık bir saat süren eylem boyunca sık sık İngilizce olarak “Özgür Öcalan, Özgür Kürdistan” sloganı atan eylemciler, propagandalarını içeren bir dosyayı kanal yöneticilerine iletmelerinin ardından eylemlerini sona erdirdi.

AYNI EYLEMİ ALMANYA’DA DA YAPMIŞLARDI

PKK yandaşları geçtiğimiz haftada Almanya’nın Köln kentinde özel televizyon kanalı RTL’in binasını basmıştı. Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, eyleme tepki göstererek, Almanya’nın PKK’yı terör örgütü olarak gördüğünü yinelemişti.

1313460cookie-checkPKK bu defa İngiltere’te TV bastı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.