”PKK saldırılarında 91 şehit”

Güven, Türk Polis Araştırmaları Enstitüsü’nün Washington’da düzenlediği terörle mücadele konferansında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin, kuzey Irak’taki terör kamplarının kapatılmasını, PKK’nın elebaşılarının tutuklanarak iade edilmesini ve örgüte sağlanan lojistik desteğin kesilmesini istediğini açıkladı.


PKK saldırılarındaki artışı rakamlarla açıklayan Güven, “terör örgütünün 2002’deki saldırılarında 6 güvenlik mensubunun şehit düştüğünü, bu rakamın 2003’te 21, 2004’te 73, 2005’te 97 ve bu yılın ilk yedi ayında 91 olduğunu” söyledi. Güven, sadece Temmuz ayında, 25 güvenlik mensubunun şehit olduğunu vurguladı.


Güven’in verdiği bilgiye göre, 2002’deki PKK saldırılarında 45 sivil yaşamını yitirirken ve yaralanırken, bu rakam 2003’te 44’e, 2004’te 144’e, 2005’te 274’e ve bu yılın ilk yedi ayında 472’ye ulaştı.


Örgütün halen Türkiye’de yaklaşık 2 bin, kuzey Irak’ta da 3 bin-3 bin 500 militanı bulunduğunu belirten Güven, PKK’nın elebaşılarının Kuzey Irak’ta olduğunu ve “Örgütün teröristleri o bölgede silah altına aldığını, onların beynini yıkadığını ve ardından Türkiye’ye gönderdiğini” anlattı. 


PKK’nin Kuzey Irak’ta tamamen serbestçe hareket ettiğini; silah, mühimmat ve patlayıcıları Kuzey Irak’taki karaborsadan temin ettiğini kaydeden Güven, Türkiye’nin, bu durumu ABD ve Irak hükümetlerine ilettiğini ifade ederek, “Ancak şimdiye kadar somut sonuçlar alındığını söylemek zor” dedi.


Güven, AB’nin kararıyla PKK’nın terörist örgütler listesine girdiğini, ancak ülkelerin bu durumu çok dar şekilde yorumlaması ve bazılarının da uygulamaması sonucunda, Avrupa’da da PKK’ya karşı somut sonuçlar alınamadığını ifade etti.


İSTANBUL’DA PKK OPERASYONU: 7 GÖZALTI 


Öte yandan İstanbul’da 8 kişinin yaralandığı iki ayrı bombalı saldırı eylemine katıldıkları ileri sürülen PKK/Kongra-Gel üyesi 2 kişi ile bu kişilere yardım ve yataklık ettikleri öne sürülen 5 kişi yakalandı.


Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, İstihbarat Şube Müdürlüğü, MİT Bölge Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ile koordineli olarak PKK/Kongra-Gel terör örgütüne yönelik operasyon düzenlendiği bildirildi.


Açıklamada, örgütün yurt dışındaki kamplarında bomba eğitimi alarak ”İstanbul’a sansasyonel eylem yapmak” amacıyla gönderildiği belirlenen 2 örgüt üyesinin tespit edilerek Bağcılar’da takibe alındığı, bir kamyonetle Esenyurt’a gelen Mehmet Z. ve Ramazan Ç’nin, kendilerini gözaltına almak isteyen polis memurlarına el bombası atıp silahlı çatışmaya girdiği kaydedildi.


Polisin yaptığı çalışma sonucu Mehmet Z. ve Ramazan Ç. ile bu kişilerle irtibatlı oldukları öne sürülen 5 kişinin de yakalandığı ifade edilen açıklamada, bu kişilerin üzerlerinde ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, 1 adet taarruz tipi el bombası, 2 adet uzun namlulu otomatik tüfek, bu silahlara ait 5 adet şarjör, 108 adet mermi, 14 adet tabanca, 41 adet tabanca mermisi, 157 adet ses mermisi, 635 adet metal bilye, 1 sahte kimlik, cep telefonu, SİM kartları ile çok miktarda örgütsel yayın ve doküman ele geçirildiği belirtildi.


Açıklamada, yapılan inceleme ve araştırma sonucu, örgüt militanlarının, 5 Nisan 2006 tarihinde Esenyurt’ta 2 kişinin yaralandığı bir parti binası ile 27 Ağustos 2006 tarihinde Bağcılar’da 6 kişinin yaralandığı kaymakamlık binasına patlayıcı madde atılması eylemlerini gerçekleştirdiklerinin belirlendiği bildirildi.


Şubedeki sorgu ve işlemleri tamamlanan 2 örgüt üyesi ile diğer 5 kişinin adliyeye sevk edildikleri kaydedildi.

1033410cookie-check”PKK saldırılarında 91 şehit”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.