‘PKK uzantısı dernekler de izleniyor’

Türkiye Masası Sorumlusu Matthew Extance, İngiltere’de faaliyet gösteren bazı TÜrk derneklerinin oluştuduğu Teröre Karşı Britanya Türkleri (BTAT) adlı platformun Başbakan Gordon Brown’a yazdığı mektubu yanıtladı.


BTAT, geçen Kasım’da 5 bin protestocunun katıldığı ‘Teröre Hayır Yürüyüşü’ sonrasında Başbakan Brown’a sunduğu mektupta İngiltere’de farklı isimlerde faaliyet gösteren PKK yanlısı organizasyonların da susturulmasını istemişti.


“HABERDARIZ…”


Türkiye Masası Sorumlusu Matthew Extance, Başbakan adına gönderdiği yanıt mektubunda “PKK’nın Birleşik Krallık ve diğer AB üyesi ülkelerde yürüttüğü yasadışı faaliyetlerden haberdarız” diye yazdı.


“PKK ve değişik isimler altında faaliyet gösteren uzantıları 2001 ve 2002 yıllarından bu yana terörist organizasyon olarak Birleşik Krallık’ta ve AB üyesi ülkelerde yasaklanmış terörist organizasyonlar listesindedir. Bu konuda gerekli önlemleri almak amacıyla zorlu bir mücadele veren kanun uygulayıcı (polis) birimler, bu örgütlerin faaliyetleri yakından izlemektedir” diyen Extance şöyle devam etti:


“Birleşik Krallık olarak PKK’nın gerçekleştirdiği şiddet eylemlerini ve bütün terörist faaliyetleri kesin bir dille kınadığımızı ve Birleşik Krallık topraklarının terörist gruplar tarafından diğer ülkelerdeki terörist faaliyetleri desteklemek ve maddi kaynak yaratmak için kullanılmasına izin verilemeyeceğini belirtiriz.”


BTAT Platformu Başkanı Şener Sağlam “İngiltere’de PKK terör örgütü ve yandaşlarının her türlü faaliyetine hiç bir şekilde müsamaha gösterilmeyeceğinin bu mektupla tekrar vurgulanmasından memnuniyet duyduk” diye konuştu.



 

809080cookie-check‘PKK uzantısı dernekler de izleniyor’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.