‘PKK yöneticisi’ tutuklandı

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından hafta sonunda düzenlenen operasyonla gözaltına alınan Suphi Yalçınkaya ve 2 ağabeyi , emniyetteki sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Soruşturmayı yürüten Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Rasim Işıkaltın, Suphi Yalçınkaya’yı tutuklanma istemiyle İstanbul Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk ederken, 2 ağabeyini ise serbest bıraktı.

PKK’nın üst düzey yöneticilerinden olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Yalçınkaya, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Bu arada Şırnak ve Tunceli’de PKK’ya, Ağrı’dan da KCK’ya yönelik operasyonlar düzenlendi.

Şırnak Valiliği, Cudi Dağı’ndaki teröristlere yönelik 5 Aralık’ta başlatılan operasyon çerçevesinde, 7 katlı bir mağara içerisinde, Cudi Dağı karargah grubu olduğu değerlendirilen bir grup teröristin saklandığının tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, ”Tespit edilen mağara içerisindeki teröristlere ‘teslim ol’ çağrısı yapılmış ve 3 terörist kaçış ümitleri kalmayınca teslim olmak zorunda kalmıştır. Mağara içerisinde yapılan aramada, 7 Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 roketatar ve bu silahlara ait çok sayıda mühimmat, 1 jeneratör, 2 akü, çok miktarda el yapımı patlayıcı madde yapımında kullanılan malzeme ve pil, 1 LCD televizyon, 1 dizüstü bilgisayar, 1 el telsizi, 2 dürbün, 1 keskin nişancı dürbünü, 1 DVD oynatıcı, çok sayıda örgütsel doküman ve bol miktarda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir” denildi.

Açıklamada, son bir hafta içerisinde 6 teröristin teslim olduğu ve teslim olan teröristlerin, grupların kötü durumda olduklarını, açlık çektiklerini söyledikleri ve teslim olmak isteyen çok sayıda arkadaşlarının bulunduğunu ifade ettikleri belirtildi.

TUNCELİ

PKK’ya yönelik operasyonda, 9 ayrı adreste arama yapıldığı, 10 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Açıklamada, operasyonda T.K. isimli İran uyruklu bölücü terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen şahsın yakalandığı ve yapılan aramalarda iki adet AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği, telsiz düzeneğine bağlanmış 3 el bombası, gece ve gündüz görüşüne sahip dürbünler, çok sayıda örgütsel doküman, telsiz, 3 adet 1,5 kilogram ağırlığında patlayıcı madde ile diğer örgütsel malzemelerin ele geçirildiği belirtildi.

AĞRI

Öte yandan Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde KCK’ya yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında belediye başkan yardımcısı ile BDP il başkanının da bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden, Doğubayazıt İlçe Belediye Başkan Yardımcısı M.B. ve BDP Ağrı İl Başkanı M.A. ile birlikte 15 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Şüphelilerden, M.A, A.K, A.A, F.T. ve Y.K. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu arada, operasyonda çok sayıda örgütsel doküman, dijital materyaller, yasadışı gösterilerde kullanılan pankart ve afişler, 1 adet kurusıkı tabanca ile 6 bin 400 adet ilacın da ele geçirildiği bildirildi.

1321160cookie-check‘PKK yöneticisi’ tutuklandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.