PKK’lının temyiz başvurusuna ret

ABD mahkeme kayıtlarına göre, Michigan eyaletinde 1992 yılından beri yaşayan Parlak, Türkiye-Suriye sınırında PKK’nın bir üyesi olarak Türk askerlerine ateş açılması ve bir Türk askerinin öldürülmesinden hüküm giydi. Ancak bu sabıkasından bahsetmeden doldurduğu formlarla ABD’den oturma ve çalışma izni aldı.

Türkiye’de gıyabında yeniden yargılanması dolayısıyla hakkında Amerikan makamlarına bilgi ulaşan Parlak, 11 Eylül saldırılarından sonra kurulan ABD İç Güvenlik Bakanlığı yetkilileri tarafından, PKK ile bağlantısının bulunması ve bu konuda yalan beyanda bulunarak ABD’ye giriş yapmış olması dolayısıyla sınırdışı edilmek üzere mahkemeye sevkedildi.

Mahkemenin sınırdışı kararı almasının ardından Parlak’ın avukatları, ABD Adalet Bakanlığı’na bağlı Göçmen Temyiz Kurulu’na başvurdu. Detroit’teki ABD İç Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Göçmen ve Gümrük Uygulama biriminin sözcüsü Greg Palmore, bir açıklama yaparak Parlak’ın temyiz başvurusunun reddedildiğini kaydetti. 43 yaşındaki Parlak, Michigan eyaletinin Indiana eyaleti sınırındaki Harbert kentinde 11 yıldır bir Akdeniz lokantası işletiyor.

1118730cookie-checkPKK’lının temyiz başvurusuna ret

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.