PKK'nın 'bilgisayar korsanı' mahkemede

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, terör örgütü adına bilgisayar korsanlığı yapan ve illegal internet sitesi oluşturan örgüt üyelerinin sanal saldırı düzenledikleri sitelere hazırladıkları “indeks” sayfalarını yapıştırdıkları belirtildi.


“ÖRGÜT, İNTERNETE GAYRET GÖSTERİYOR”


İddianamede, terör örgütü PKK'nın, örgütün amaçları doğrultusunda basın yayın organları ve internet sitelerini kullanmaya gayret gösterdiği belirtildi.


İnternet sitelerinde örgüt üyeleri ve sempatizanları tarafından örgüt lehine propaganda amaçlı yayınlar yapıldığı kaydedilen iddianamede, “Bilgisayar teknolojisinde bilgisi olan örgüt üyesi ve sempatizanlarının kurdukları siteler aracılığıyla bir kısım kamu kurum ve özel kişilere ait sitelere müdahale etmek suretiyle, 'hackleyerek' örgüte ait propaganda içerikli sayfa bıraktıkları tespit edilmiştir” denildi.


İddianamede, bazı internet sitelerinde yoğun bir şekilde örgüt adına faaliyet yürütüldüğünün tespit edilmesi üzerine yapılan soruşturmada, bu sitelerle bağlantıları olup, örgüt adına sanal saldırı faaliyeti yürüten sanıkların yakalandıkları bildirildi.


Sanıkların kullandıkları bilgisayar ve hard disklerinde yapılan dijital veri incelemelerinde, söz konusu faaliyetlerin yürütüldüğünün tespit edildiği belirtildi.


FB'NİN SİTESİ DE MAĞDUR


İddianamede, terör örgütü PKK adına internette sanal saldırı düzenleyen grubun, aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü ile ilgili bilgilerin yer aldığı www.sarılacivert1907.org ile bazı emniyet müdürlükleri, okullar ve özel şahıslara ait sitelerin yer aldığı 720 web sitesine sanal saldırı düzenledikleri kaydedildi.


İNTERNET KAFELER KULLANILIYOR


Web sayfalarının güvenlik duvarlarının açıklarını yakalayarak siteyi etkisiz hale getiren grubun içinde sadece yakalanan 5 sanığın yer almadığı, bu sanıklarla birlikte başka kişilerin de bulunduğu bildirildi.


"Terör örgütünün bilgisayar korsan grubunda yer alan şahısların üstün bilgisayar bilgisine sahip oldukları" belirtilen iddianamede, şu ifadelere yer verildi:


“Üstün bilgisayar bilgisine sahip olan bu şahısların yapmış oldukları bu illegal eylemleri gizlemek ve tespit edilmesini engellemek amacıyla çeşitli şifreleyici, şifre kırıcı, IP karıştırıcı, IP tespiti yapıcı programları rahatlıkla kullanabildikleri tespit edilmiştir. Bu tür örgütsel faaliyetler özellikle internet kafelerde yapılmaktadır. İlgili malzemelerin hard disk alanının küçük olmasından ve sürekli dosyaların üzerine başka dosyalar eklendiğinden bilgisayar hard diskindeki silinen verilerin tamamının geri dönüşümü mümkün olmamaktadır.”


CEZA İSTEMİ


İddianamede, tutuklu sanıklar, M.T, M.Ç, İ.Ö ve H.D ile tutuksuz yargılanan V.G'nin, “terör örgütü adına suç işlemek”, “Bilişim sisteminde verileri değiştirmek ve sisteme veri yerleştirmek” ile “terör örgütünün propagandasını yapmak” suçlarından 20 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları istendi.


Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak.

1064690cookie-checkPKK'nın 'bilgisayar korsanı' mahkemede

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.