PKK’nın İngiltere’de Apo kulisi

Abdullah Öcalan davası ile ilgili son gelişmeleri İngiliz parlamenterlere anlatmak ve destek sağlamak amacıyla bir grup PKK destekçisi ve Öcalan’ın avukatları Westminister Parlamentosu’nu ziyaret etti.


İktidardaki İşçi Partisi milletvekili John Austin’in başkanlığında yapılan toplantıya katılan İngilizler arasında, savunma avukatı Michael Ivers, Uluslararası Barış Bürosundan Bruce Kent, Yeşil Parti Uuslararası Komitesi’nden Margaret Wright, Lord Rea, Milletvekili Angus Robertson, Savaş Karşıtı Koalisyon’dan Lindsey German, Galler Bölgesi milletvekili Elfyn Llwyd, Toplumları Kriminalize Etmeye Karşı Kampanya’dan Saleh Mamon yer aldı.


APO DAVASI İLE KÜRT SORUNU EŞLEŞTİRİLDİ


Kürt konuşmacılar, “Kürdistan Demokratik Konfederalizm”in önderi olarak tanımladıkları Öcalan ile ilgili AİHM kararının uygulanmasını istediler. 


Asrın Hukuk burosunda Avukat Hatice Korkut’un misafir konuşmacı olarak katıldığı toplantıda Öcalan davasının tarihte Mandela Davası’ndan ayrı düşünülemeyeceği öne sürüldü.


Konuşmacılar, adil yargılanmanın daha çok Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümü için bir zemin olarak değerlendirilmek istendiğini söylediler.


 

781880cookie-checkPKK’nın İngiltere’de Apo kulisi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.